Bostan, MCSI: România este în topul mondial al răspândirii de viruși

Bostan, MCSI: România este în topul mondial al răspândirii de viruși
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 mar 2016

Infrastructuri IT importante din țară sunt utilizate pentru răspândirea de viruși în întreaga lume, România fiind din acest punct de vedere în topul “furnizorilor”, a declarat luni ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, prezent la WeLoveDigital Forum, organizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

“Din păcate, România este în topul răspîndirii acestei otrăvi în toată lumea. Nu vrem să fim patria botnet-ilor. De aceea avem nevoie de soluții de securitate, pentru că o problema aici, în România, generează probleme în alte părți ale lumii”, a spus Bostan.

Botnet se referă la o rețea  de calculatoare, tablete și smartphone, infectate cu software de tip bot, software ce permite unor persoane rău intenționate să preia controlul acestora fără cunoștința proprietarilor de drept și să le utilizeze pentru a lansa atacuri cibernetice asupra unor terți.

Prin intermediul botnet-urilor se desfășoară în mod curent activități ilegale cum sunt atacurile informatice (DDoS) sau trimiterea de mesaje spam.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Telekom Romania, Prometheus Programmatic și Philip Morris International Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosan
virusi
top