Camera Deputaților cumpără un sistem de vot de la o firmă suspectă de corupție

Camera Deputaților cumpără un sistem de vot de la o firmă suspectă de corupție

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

scris 9 dec 2015

Camera Deputaților va cumpăra un sistem integrat de conferință și vot electronic în sala de plen de la Avitech Co, o firmă care, potrivit unor surse citate de Agerpres, a fost percheziționată de procurorii DNA la începutul acestui an într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2013.

Alături de Avitech Co, în februarie 2015, procurorii DNA au făcut percheziții și la sediul 2K Telecom SRL, firmă aparținând fratelui deputatului Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, potrivit surselor citate de Agerpres.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2013, în legătură cu licitația organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul "Internet în școala ta", finanțat integral din fonduri europene. În cursul zilei de 23 februarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București și în județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale", se arăta într-un comunicat al DNA dat publicității la 23 februarie.

În decembrie 2013, în prezența fostului premier Ponta, la sediul Ministerului Edu­ca­ției, a fost semnat contractul privind conectarea la internet a unui număr de aproximativ 2.500 de școli din mediul rural și din orașe mici. Contractul s-a ridicat la 148,6 milioane de lei, TVA inclusă, și a fost atribuit asocierii formate din  Omnilogic, Avitech Co. și Telekom Romania Communcations (fosta Romtelecom).

Estimat la 2,39 milioane de lei, TVA inclusă, contractul privind noul sistem de conferință și vot a fost atribuit la 22 octombrie, la aceeași valoare, potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro.

Avitech Co a depus oferta în asociere cu Eltek Distribution (județul Ilfov).

La licitație a depus ofertă și Helinick București, descalificată de comisia de evaluare a instituției.

Avitech Co este un integrator de soluții și sisteme pentru domeniile securitate, siguranță, instalații electrice, automatizări, audio-video, videoconferință și IT&C.

Anul trecut, afacerile integratorului au scăzut cu 11,4%, la 104,4 milioane de lei, iar profitul net s-a înjumătățit, la circa 300.000 lei.

Acționarii firmei sunt Avitech (Overseas) Co Ltd (Cipru) - 60%, Eaglelink Corporation Limited (Cipru) – 14,96% și Zonix Investments Limited (Cipru) – 25,04%.

viewscnt
Afla mai multe despre
avitech
licitatie
sistem
vot