Cărțile pentru Kindle nu mai pot fi cumpărate din aplicația de Android

Cărțile pentru Kindle nu mai pot fi cumpărate din aplicația de Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mai 2022

După Audible, aplicația Kindle cade și ea victimă politicilor restrictive impuse de Google pentru Play Store, iar achiziția de cărți electronice prin intermediul acesteia nu mai este posibilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ani de zile, aplicația Kindle de iPhone este lipsită de funcția de cumpărare. Asta din cauză că Amazon nu vrea să folosească sistemul unic de plăți impus de Apple, pentru care trebuie plătit comision.

Același lucru se întâmplă acum și pe Android. Utilizatorii nu mai pot cumpăra cărți direct din aplicația de Android, pentru că Amazon nu vrea să plătească comision către Google pentru folosirea sistemului de plăți din Play Store.

Google cumpără Raxium CITEȘTE ȘI Google cumpără Raxium

În schimb, utilizatorii sunt ghidați către browser-ul web. Dacă vor să cumpere cărți de la Amazon, utilizatorii trebuie să intre pe site, să se logheze și să cumpere cărțile dorite. Apoi, le pot citi în aplicația Kindle.

Această politică există de foarte mulți ani, însă, abia acum Google o pune în aplicare și în cazul Amazon.

Folosirea sistemului de plăți din Play Store există ca regulă de mult timp, doar că Google a aplicat-o discreționar. În vreme ce unii dezvoltatori erau obligați să o respecte, alții beneficiau de înțelegeri speciale, în funcție de interesele Google.

Acum, Amazon își pierde privilegiile, motiv pentru care nu mai pot fi cumpărate cărți prin aplicația Kindle. Google a decis ca, de la 1 iunie, să ceară tuturor aplicațiilor din magazinul oficial să folosească sistemul de plăți din Play Store.

În același timp, forțată de iminență unor viitoare legi care să o oblige să accepte alte sisteme de plată, compania americană a demarat un proiect în care testează exact permiterea folosirii sistemelor terțe de plată.

Doar că, în stilul Google, și acesta funcționează preferențial. Până acum, singura companie care-l poate folosi este Spotify, unul din vechii și preferații parteneri ai Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
cărți
kindle
aplicații
android