China a ajuns la aproape 1 miliard de utilizatori de internet

China a ajuns la aproape 1 miliard de utilizatori de internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2021

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China număra la sfârșitul lui decembrie aproximativ 989 de navigatori pe Internet, reprezentând 70% din populația sa, într-o țară în care folosirea telefonului mobil este de-acum aproape indispenabilă, potrivit unui studiu publicat miercuri, relatează AFP.

Gigantul asiatic este una dintre țările cele mai conectate din lume, iar tendința s-a accelerat în ultimii ani, odată cu ascensiunea comerțului onlne și unei multiplicări a serviciilor la distanță - rezervări de voiaje, la masă, consultații medicale, scrie News.ro.

Instagram adaugă o funcție de recuperare a postărilor șterse CITEȘTE ȘI Instagram adaugă o funcție de recuperare a postărilor șterse

Banalizarea plății electronice, inclusiv în cele mai izolate locuri, și obligația de a prezenta pe  telefon un cod de sănătate pentru a te deplasa în ”era covid” au amplificat fenomenul.

VIDEO

China a înregistrat, astfel, 85,4 milioane de navigatori în plus din martie și până în decembrie, potrivit unui raport al Centrului chinez de informații despre Internet (CNNIC), un organism oficial.

Metodologia folosită nu este precizată. Plata online este de-acum o realitate pentru 854 de milioane de oameni, se arată în studiu, reprezentând 86,4% dintre navigatorii pe Internet din țară.

Chinezii consumă online enorm de multe videouri - 927 de milioane de obicei - și tot mai multe videouri scurte de tip TikTok (873 de milioane de fani). Aceste videouri de divertisment, foarte la modă în rândul tinerilor, au atras 100 de milioane de adepți  începând din martie, potrivit studiului.

SUPRAVEGHERE

China își supraveghează în mod strâns Internetul - cu scopul de a cenzura conținuturi pe care le consideră sensibile, precum critici politice sau pornografia.

Ea impune site-urilor să aibă proprii cenzori, pentru a realiza această sarcină în amonte.

Controlul a fost consolidat în ultimii ani, în timpul președintelui Xi Jinping, care promovează o consolidare tot mai puternică a ideologiei socialiste în societate.

Persoanele neconectate la Internet în China reprezintă o minoritate de aproximativ 400 de milioane de oameni, mai mică decât populația Uniunii Europene.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
internet