China nu va mai folosi cipuri Intel și AMD în computerele și serverele guvernamentale

China nu va mai folosi cipuri Intel și AMD în computerele și serverele guvernamentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2024

China a adoptat directive pentru eliminarea treptată a microprocesoarelor americane Intel și AMD din computerele și serverele guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instrucțiunile privind achizițiile publice urmăresc, de asemenea, să elimine sistemul de operare Windows al Microsoft și programele pentru baze de date realizate în străinătate în favoarea opțiunilor naționale, potrivit publicației britanice.

Agențiilor guvernamentale de peste nivelul municipiului li s-a transmis să adopte criterii care să necesite procesoare și sisteme de operare „sigure și fiabile" atunci când fac achiziții, relatează Hotnews.

Condițiile în care românii, inclusiv minorii, vor călători spre țări din Spațiul Schengen începând din 31 martie CITEȘTE ȘI Condițiile în care românii, inclusiv minorii, vor călători spre țări din Spațiul Schengen începând din 31 martie

Ministerul Industriei din China a emis la sfârșitul lunii decembrie un comunicat cu trei liste separate de procesoare, sisteme de operare și baze de date centralizate considerate „sigure și fiabile" timp de trei ani de la data publicării, toate provenind de la companii chineze, au arătat verificările Reuters. 

Anunțul vine în contextul în care Statele Unite caută să stimuleze producția internă de semiconductori și să reducă dependența de China și Taiwan prin legea CHIPS și Science Act din 2022 a administrației Biden.

Aceasta este concepută pentru a susține semiconductorii americani și subvenții pentru producția de cipuri avansate.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
intel
amd
cip
computer
interzice
guvernamental