Cofondatorul WhatsApp Jan Koum părăsește compania

Cofondatorul WhatsApp Jan Koum părăsește compania
scris 1 mai 2018

Cofondatorul WhatsApp Jan Koum a anunțat că pleacă de la serviciul de mesagerie instantanee, proprietatea Facebook, relatează Reuters.

Jan Koum, unul dintre cei mai aprigi apărători ai protecției datelor persoanle, se afla în dezacord cu strategia WhatApp și se opunea încercărilor Facebook de a folosi informații private înregistrate de mesagerie și de a-i slăbi sistemul de criptare, potrivit The Washington Post (WP), care citează surse la curent cu discuțiile, arată news.ro.

”Sunt aproape zece ani de când Brian și cu mine am lansat WhatsApp și a fost o aventură incredibilă cu unul dintre cei mai buni”, afirmă directorul general al WhatsApp pe agina sa de Facebook, referindu-se la cofondatorul serviciului Brian Action.

FOTO Huawei a lansat în România smartphone-urile P20 și P20 Pro. Prețuri și detalii CITEȘTE ȘI FOTO Huawei a lansat în România smartphone-urile P20 și P20 Pro. Prețuri și detalii

Jan Koum nu a precizat data plecării sale și nu a putut fi contactat imediat.

Brian Acton a părăsit societatea în seprembrie.

WhatsApp este folosită de peste un miliard de persoane, în întreaga lume.

Facebook și-a intensificat eforturile, în ultimile luni, în vederea unei rentabilizări a WhatsApp care, spre deosebire de rețeaua de socializare, nu propune publicitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp