Comisia Europeană ar înclina să aprobe tranzacția Microsoft - Activision

Comisia Europeană ar înclina să aprobe tranzacția Microsoft - Activision
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2023

Cumpărarea Activision Blizzard de către Microsoft ar putea, până la urmă, să primească unde verde în Europa, după mutările inspirate făcute de Microsoft în ultima vreme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Europeană va aproba tranzacția prin care Microsoft cumpără Activision Blizzard pentru mai bine de 68 de miliarde de dolari, susțin surse anonime citate de Reuters.

Deși, inițial, oficialii europeni păreau să se opună tranzacției, aceștia se pare că au fost convins de mutările pe care Microsoft le-a făcut în ultimele săptămâni pentru a demonstra că nu are intenții necurate.

ULTIMA ORĂ TikTok, spre restricționare și în România. Mesaje Ciucă și Ciolacu CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ TikTok, spre restricționare și în România. Mesaje Ciucă și Ciolacu

Cu doar câteva ore înaintea unei întâlniri a oficialilor europeni, Microsoft anunța un acord pe 10 ani cu Nintendo, pentru a aduce Call of Duty pe platformele companiei japoneze.

La scurt timp, Microsoft a anunțat un acord similar cu Nvidia, tot pe 10 ani, prin care același joc Call of Duty va fi disponibil pe platforma GeForce Now.

Gigantul american ar fi făcut o propunere similară și celor de la Sony, care, însă, au refuzat.

Astfel, Comisia Europeană este așteaptă să-și dea acordul pentru cumpărarea Activision Blizzard pe 25 aprilie. Microsoft mai are, însă, de convins autoritățile din Statele Unite și Marea Britanie, care se opun deocamdată tranzacției.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
microsoft
activision