Compania românească de jocuri video Amber își întărește echipa de management

Compania românească de jocuri video Amber își întărește echipa de management

Mihai Pohonțu

scris 3 aug 2021

Amber, studio dezvoltator de jocuri video independent din România, intră într-o nouă etapă de dezvoltare și își întărește echipa de management. CEO-ul Mihai Pohonțu va prelua rolul de Președinte Executiv, urmând să conducă Consiliul de Administrație, să coordoneze strategiile de dezvoltare în domeniile inovației și comunității și strategia de growth a companiei, pentru identificarea de noi oportunități.

Jaime Gine se alătură Amber ca CEO, urmând să conducă toate operațiunile companiei din România, Statele Unite, Mexic și Canada. Jaime Gine a fost Chief Customer Officer la Keywords Studios, companie irlandeză ce oferă servicii creative în industria de game development, și a lucrat 15 ani la Electronic Arts, unde a ocupat funcția de Vice Președinte al International Development Services. În cei cinci ani de CCO la Keywords, capitalizarea de piață a companiei a crescut de la aproximativ 100 milioane de dolari la peste 2,5 miliarde de dolari.

FOTO YouTube va avea un abonament special pentru cei sătui de reclame CITEȘTE ȘI FOTO YouTube va avea un abonament special pentru cei sătui de reclame

De asemenea, Amber are un nou Head of Business Development în persoana lui Brian Waddle. Acesta a fost senior global sales & marketing executive în industria jocurilor video timp de 16 ani în companii precum Virtuos și Havok. El este, de asemenea, membru al consiliului de administrație la Telltale Games, cu o experienta bogată în fuziuni și achiziții.

În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 750 de specialiști. Printre partenerii Amber se numără companii precum Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company și Raw Fury.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 750 de specialiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
amber
jocuri video