Directorii Facebook și Twitter, amenințați de Statul Islamic după închiderea mai multor conturi asociate cu gruparea teroristă

Directorii Facebook și Twitter, amenințați de Statul Islamic după închiderea mai multor conturi asociate cu gruparea teroristă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 feb 2016

Rețeaua teroristă Stat Islamic a făcut publică o înregistrare video în care îi amenință pe directorii generali ai Facebook și Twitter, Mark Zuckerberg și Jack Dorsey, după ce platformele de socializare pe care aceștia le conduc au închis mai mult conturi asociate cu această grupare, transmite The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Declarați zilnic că ne suspendați, dar noi vă întrebăm: asta este tot ce puteți face? Dacă ne închideți un cont, deschidem alte zece, iar în curând numele voastre vor fi șterse", spune un membru al grupării teroriste în înregistrare.

Autoritățile presează marile companii americane din domeniul tehnologiei să adopte tot mai multe măsuri pentru combaterea terorismului.

În acest context, Twitter a anunțat recent că a suspendat peste 125.000 de conturi asociate cu grupări teroriste, de la jumătatea anului trecut până în februarie, ca parte a efortului de a sprijini autoritățile guvernamentale în lupta împotriva acestor organizații și, mai ales, a rețelei Stat Islamic.

Pentru a a identifica utilizatorii asociați cu grupări teroriste, rețeaua socială utilizează atât tehnologia, cât și persoane specializate care analizează conturile suspecte. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stta islamic
isis
twitter
facebook
zuckerberg
dorsey