Ecranul albastru din Windows va primi cel mai util upgrade de când există

Ecranul albastru din Windows va primi cel mai util upgrade de când există
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 apr 2016

În curând, ecranul albastru care afișează erorile grave din Windows va afișa un cod QR.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Introdus în Windows în urmă cu 24 de ani, odată cu lansarea versiunii 3.1 de Windows, ecranul cunoscut popular ca BSOB, de la Blue Screen Of Death, a fost ”simplificat” de Microsoft în Windows 8. A fost făcut să arate mai prietenos, dar e devenit mai puțin util, prin scoaterea elementelor care ajutau la identificarea problemei.

Acum, trei ani mai târziu, Microsoft realizează că BSOD are nevoie de o cale prin care să indice problema și alege codurile QR.

În funcție de numărul alocat erorii, va fi generat automat un anumit cod QR. Pentru identificarea problemei cu ajutorul forumurilor de suport, codul QR va fi scanat folosind telefonul mobil. Există numeroase aplicații de citire a codurilor QR, un exemplu fiind Google Goggles.

Noua facilitate se va dovedi foarte utilă în special pentru cei care oferă suport tehnic, dar și pentru utilizatorii individuali care încă se încumetă să-și rezolve singuri problemele.

Ecranul albastru cu cod QR își va face prezența pe PC-urile nostre din vara asta, când Microsoft va lansa așa-numitul Windows 10 Anniversary Update.

BSOD s-a născut în 1993 și a fost prezentă în toate sistemele de operare ale Microsoft după Windows NT 3.1. Textul original afișat de BSOD a fost scris de Steve Ballmer, fost CEO Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
update
bsod
qr