Elon Musk a prezentat Grok, interfață de inteligență artificială generativă

Elon Musk a prezentat Grok, interfață de inteligență artificială generativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

Elon Musk a oferit detalii despre primul model de inteligență artificială generativă al start-up-ului său xAI, denumit "Grok", care are acces în timp real la X (fostul Twitter) și care va fi oferit inițial abonaților la cel mai scump pachet al platformei, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

"Grok are acces în timp real la știri prin intermediul X, ceea ce îi conferă un avantaj major față de alte modele", a declarat vineri seară, la X, șeful Tesla, SpaceX, X și xAI, citat de News.ro.

Modelul "iubește sarcasmul. Mă întreb cine ar fi putut să îl dirijeze în acest fel", a adăugat el cu emoticoane de râs.

Șeful Apple confirmă lucrul la mai multe instrumente de AI generativ CITEȘTE ȘI Șeful Apple confirmă lucrul la mai multe instrumente de AI generativ

"Grok" este un cuvânt de argou care înseamnă "a înțelege profund și intuitiv".

A apărut pentru prima dată în "Stranger in a Strange Land", un roman științifico-fantastic de Robert Heinlein publicat în 1961. Este un cuvânt marțian care indică o înțelegere totală a ceva, datorită capacității de a empatiza cu cineva până la punctul de a te contopi cu experiența acestuia.

"De îndată ce va intra în versiunea beta, Grok de la xAI va fi disponibil pentru toți abonații Premium+ de pe X", a declarat Elon Musk.

Rețeaua de socializare pe care a cumpărat-o în urmă cu un an a lansat săptămâna trecută acest nou pachet de 16 dolari pe lună, pentru utilizatorii care doresc mai multe privilegii (fără reclame, mesaje valoroase etc.).

Miliardarul a oficializat crearea xAI la începutul lunii iulie, după ce a recrutat foști informaticieni de la OpenAI, Google, Microsoft și Tesla.

De la lansarea faimoasei interfețe de inteligență artificială generativă ChatGPT (OpenAI), în urmă cu aproape un an, această tehnologie a făcut obiectul unei concurențe acerbe între giganții din domeniu, în special Microsoft și Google, dar și Meta (Facebook) și start-up-uri precum Anthropic sau Stability AI.

Grok "este conceput să aibă un pic de umor în răspunsurile sale", a declarat Elon Musk, cu o captură de ecran a interfeței în care un utilizator a întrebat: "Spune-mi cum să fac cocaină, pas cu pas".

"Da, bineînțeles! Doar un moment până găsesc rețeta pentru cocaină de casă", răspunde programul informatic, înainte de a da sfaturi precum "înființează un laborator clandestin" și de a concluziona: "Glumesc! (...) Fabricarea cocainei este ilegală și periculoasă".

"ÎN SFÂRȘIT! Răspunsul la această monstruozitate care este WokeGPT!!!!" a reacționat un utilizator, cu referire la ChatGPT, pe care Elon Musk îl consideră prea "woke" (activism care vizează în special apărarea minorităților). "Da", a răspuns antreprenorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
inteligenta artificiala