EXCLUSIV Gigantul Ericsson planifică o fabrică de dispozitive 5G de mari dimensiuni în România

EXCLUSIV Gigantul Ericsson planifică o fabrică de dispozitive 5G de mari dimensiuni în România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 sep 2022

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații din lume, are în plan construcția unei fabrici de dispozitive 5G în România, de mărimea celor două fabrici de antene cumpărate de la Kathrein, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Aceasta va fi prima unitate de producție dezvoltată de suedezi de la zero pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cum a anunțat în premieră Profit.ro, Ericsson a cumpărat în 2019 divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a Kathrein, care deținea la Timișoara una dintre cele mai importante baze de producție ale companiei germane și cea mai mare fabrică de antene din România. Este vorba despre o fabrică cu o suprafață de 25.000 de metri pătrați localizată în sudul Timișoarei și o fabrică de 5.000 de metri pătrați amplasat în cadrul VGP Park de lângă Timișoara. În anul tranzacției, în cele două unități de producție lucrau peste 2.200 de angajați.

Acum, Ericsson caută pe piața imobiliară soluții de tip „Build-to-Suite“ pentru un spațiu de circa 30.000 de metri pătrați necesar unei noi fabrici de sisteme radiante pe tehnologie 5G, spun mai multe surse Profit.ro. Compania a organizat și o licitație în care a atras oferte de la mai mulți dezvoltatori imobiliari specializați în spații industriale.

EXCLUSIV CryptoDATA Tech, vizând statutul de unicorn, se pregătește pentru bursa din Frankfurt, Londra sau New York CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CryptoDATA Tech, vizând statutul de unicorn, se pregătește pentru bursa din Frankfurt, Londra sau New York

O sursă Profit.ro spune că Ericsson analizează, ca amplasament al viitoarei fabrici, zona Bucureștiului, însă această informație nu a putut fi confirmată.

UPDATE 14 Septembrie 16:00

„Monitorizarea pieței de birouri este o activitate recurentă în industria de telecomunicații, iar grupul Ericsson face acest lucru în mod constant, în eventualitatea identificării unor noi spații de birouri care să corespundă cât mai mult cerințelor sale, cu scopul de a le oferi angajaților săi un mediu de lucru modern și cât mai plăcut. Pentru moment, nu avem niciun alt comentariu. 
 
Prezentă pe plan local încă din anul 1994, compania Ericsson este un important partener pe piața de telecomunicații din România, aducând de-a lungul timpului contribuții importante la dezvoltarea industriei de profil. Astăzi, echipa Ericsson este formată din peste 4.000 de angajați care deservesc echipa comercială locală, Centrul Global de Servicii din București și unitatea de producție de la Timișoara – Ericsson Antenna Systems Romania“, au transmis reprezentanții Ericsson.
White Star și universitatea Harvard extind complexul din Cluj cumpărat de la Ion Sturza cu o investiție de 75 de milioane de euro CITEȘTE ȘI White Star și universitatea Harvard extind complexul din Cluj cumpărat de la Ion Sturza cu o investiție de 75 de milioane de euro

Profit.ro a anunțat că grupul suedez a alocat, la începutul acestui an, circa 30 de milioane de euro pentru capitalizarea celor două subsidiare din România: Ericsson Telecommunications România și Ericsson Antenna Technology România, ultima fiind fosta fabrică de antene de telecomunicații Kathrein.

Ericsson Antenna Technology România a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 126,2 milioane de euro și un profit net de 4,2 milioane euro, cu un număr de 1.169 de angajați.

Antenele fabricate în Timișoara, cele mai noi din portofoliul Ericsson, ajung în întreaga lume.

EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal

Suedezii au obținut, în aprilie, avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru a furniza echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G din România.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

EXCLUSIV One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City

Recent, grupul a lansat un nou echipament radio performant R6646 cu trei sectoare ce acoperă trei benzi de frecvențe, care poate echivala performanța a nouă unități radio din gamele anterioare cu un consum de energie redus cu 40%. O reducere cu 40% a consumului de energie se poate traduce în economii anuale comparabile cu încărcarea unei mașini electrice de 40 de ori, spune producătorul.

Numărul abonamentelor 5G, de la nivel global, s-a majorat cu 70 de milioane, în cel de-al doilea trimestru al anului curent, atingând un total de 690 de milioane, arată datele actualizate pentru trimestrul al doilea al anului 2022 din Ericsson Mobility Report. De asemenea, în perioada indicată, 218 furnizori de servicii de comunicații au lansat servicii 5G comerciale și 24 (de furnizori de servicii de comunicații) au lansat rețele 5G Standalone.

EXCLUSIV Gigantul Ericsson planifică o fabrică de dispozitive 5G de mari dimensiuni în România

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
fabrica
kathrein