Facebook a obținut temporar respingerea unui proces colectiv împotriva sa din Marea Britanie, evaluat la 3 miliarde de lire sterline

Facebook a obținut temporar respingerea unui proces colectiv împotriva sa din Marea Britanie, evaluat la 3 miliarde de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2023

Facebook a obținut temporar respingerea unui proces colectiv împotriva sa din Marea Britanie, evaluat la 3 miliarde de lire sterline, în care este acuzată că a abuzat de poziția sa dominantă pe piață pentru a monetiza datele personale ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate acestea, un tribunal din Londra le-a dat avocaților reclamanților până la șase luni pentru a ”o nouă încercare” de stabilire a oricăror presupuse pierderi ale utilizatorilor, scrie News.ro

Indicii că ți s-a spart telefonul și au fost citite mesajele de pe WhatsApp. Cum găsești „spionii“ CITEȘTE ȘI Indicii că ți s-a spart telefonul și au fost citite mesajele de pe WhatsApp. Cum găsești „spionii“

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, se confruntă cu un proces colectiv intentat în numele a aproximativ 45 de milioane de utilizatori ai Facebook din Marea Britanie.

Profesorul de drept Liza Lovdahl Gormsen, care a inițiat cazul, spune că utilizatorii Facebook nu au fost compensați corespunzător pentru valoarea datelor personale pe care trebuiau să le furnizeze pentru a utiliza platforma.

Avocații ei au cerut luna trecută Tribunalului de Apel pentru Concurență să certifice cazul în cadrul regimului de proceduri colective din Regatul Unit – care este aproximativ echivalent cu regimul proceselor colective din Statele Unite. Dar Tribunalul a hotărât luni că metodologia lui Lovdahl Gormsen de stabilire a oricăror pierderi suferite de utilizatorii Facebook are nevoie de ”o reevaluare radicală” pentru ca acest caz să continue.

Cu toate acestea, judecătorul Marcus Smith le-a dat timp avocaților lui Lovdahl Gormsen șase luni pentru ”a depune dovezi suplimentare care să stabilească un plan nou și mai bun, care să conducă la un proces eficient”.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că aceasta a salutat decizia și s-a referit la declarația sa anterioară conform căreia procesul este ”în totalitate lipsit de fond”.

Avocații care îl reprezintă pe Lovdahl Gormsen nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
proces