Facebook atacă mai agresiv grupurile de conturi ale utilizatori reali cu activități dăunătoare

Facebook atacă mai agresiv grupurile de conturi ale utilizatori reali cu activități dăunătoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2021

Facebook adoptă o abordare mai agresivă pentru a închide grupuri coordonate de conturi de utilizatori reali, care se angajează în anumite activități dăunătoare pe platforma sa, utilizând aceeași strategie adoptată de echipele sale de securitate împotriva campaniilor care utilizează conturi false , a declarat compania pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua abordare folosește tactica echipelor sale de securitate pentru oprirea rețelelor angajate în operațiuni de influență, care utilizează conturi false pentru a manipula dezbaterile publice, cum ar fi fermele de troli din Rusia, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Decizia ar putea avea implicații majore asupra modului în care gigantul de media socială gestionează mișcările politice și alte mișcări coordonate care îi încalcă regulile, într-un moment în care abordarea de către Facebook a abuzurilor pe platformele sale este supusă unui control intens din partea parlamentarilor și a grupurilor din societatea civilă la nivel global.

Facebook a declarat că intenționează acum să adopte aceeași abordare la nivel de rețea pentru grupurile de conturi reale coordonate care încalcă în mod sistematic regulile sale, prin raportare în masă, în care mulți utilizatori raportează în mod fals conținutul sau contul unei ținte pentru a-l închide, un tip de hărțuire online în care utilizatorii s-ar putea coordona pentru a viza o persoană prin postări în masă sau comentarii.

Extinderea acestei politici, despre care o purtătoare de cuvânt a spus că se află în stadii incipiente, înseamnă că echipele de securitate ale Facebook ar putea identifica mișcările de bază care conduc un astfel de comportament și pot întreprinde acțiuni mai cuprinzătoare decât compania care elimină postările sau conturile individuale.

În aprilie, BuzzFeed News a publicat un raport intern al Facebook despre rolul companiei în revolta din 6 ianuarie de la Capitolul SUA și dificultățile de a contracara mișcarea cu dezvoltare rapidă ”Stop the Steal”, descoperind că  Facebook are puține mijloace pentru a combate acțiunile răuvoitoare coordonate ale unor utilizatori reali.

FOTO WhatsApp aduce suportul multi-device pe iPhone CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp aduce suportul multi-device pe iPhone

Experții în securitate de la Facebook, care sunt separați de moderatorii de conținut ai companiei și se ocupă de amenințările adversarilor care încearcă să se sustragă de la regulile sale, au început să reprime operațiunile de influență prin intermediul conturilor false în 2017, în urma alegerilor din 2016 din SUA în care oficialii de informații americani au concluzionat că Rusia a folosit platformele de media socială ca parte a unei campanii de influență cibernetică - o afirmație negată de Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
grupuri