Facebook începe să recomande știri verificate

Facebook începe să recomande știri verificate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2017

Facebook va afișa în curând materiale verificate alături de posturile obișnuite din newsfeed.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania condusă de Mark Zuckerberg a anunțat că începe testarea unei funcții care are rolul de a prezenta utilizatorului mai multe puncte de vedere, unele dintre ele verificate, ca alternativă la știrile afișate de Facebook.

Noua abordare are același format cu cea actuală. Una dintre deosebiri fiind că, pe viitor, subiectele alternative vor fi afișate de la bun început, nu doar după ce utilizatorul a intrat pe pagina respectivă.

A doua deosebire, poate mai importantă, este că o parte din subiectele recomandate sunt verificate. Ca și Google, Facebook va colabora în acest sens cu companii specializate în verificare informațiilor.

Fondatorul Wikipedia va lansa un nou serviciu online pentru a combate știrile false CITEȘTE ȘI Fondatorul Wikipedia va lansa un nou serviciu online pentru a combate știrile false

Abordarea celor de la Facebook are menirea să arate că se fac pași în limitarea numărului de știri false afișate de rețeaua socială. Nu este însă decât jumătate de măsură atâta vreme cât nu toate subiectele sugerate sunt verificate.

Marile companii de tehnologie, precum Facebook și Google, se află cub presiunea opiniei publice din cauza nefiltrării conținutului pentru blocarea știrilor false și a conținutului ofensator sau care îndeamnă la violență.

Cei de la Facebook nu au anunțat când noua facilitate va fi activă pentru toți utilizatorii, însă, ca și în alte cazuri, pot trece mai multe luni până când noutatea va fi disponibilă la nivelul întregii rețele.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
stiri false