Facebook lansează secțiunea Explore pe PC-uri

Facebook lansează secțiunea Explore pe PC-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 oct 2017

Disponibilă de mai multe luni pe smartphone-uri, secțiunea Explore din Facebook începe acum să fie vizibilă și în cadrul versiunii de PC a rețelei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Facebook a anunțat că extinde testarea secțiunii Explore, care până acum era disponibilă doar pe versiunea mobilă. Începând de astăzi, pe parcursul următoarelor zile, aceasta va fi implementată pentru toți utilizatorii care intră pe Facebook de pe un calculator.

Explore este un flux alternativ celui obișnuit, unde utilizatorul primește conținutul postat de prietenii, paginile și grupurile pe care le urmărește. În cadrul acestuia, utilizatorul va accesa conținut aflat în afara propriei “bule”.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Chiar și așa, postările pe care Facebook le afișează în secțiunea Explore nu sunt aleatorii. Acestea sunt bazate pe preferințele și tipurile de conținut pentru care utilizatorul a arătat interes anterior.

În Explore, secțiune care poate fi acum accesată din bara laterală din stânga site-ului, acolo unde sunt listate grupurile și paginile preferate, utilizatorul poate descoperi postări interesante pe care nu le-ar fi văzut în cadrul newsfeed-ului personal.

Pentru Facebook, pe de altă parte, Explore este un mijloc de a ține utilizatorul și mai mult în cadrul rețelei, dându-i și mai mult conținut de consumat. Deocamdată, Facebook nu afișează reclame în secțiunea Explore, însă nu există niciun dubiu că este doar o chestiune de timp până când acestea vor apărea.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook