Facebook lucrează la un misterios dispozitiv electromagnetic modular

Facebook lucrează la un misterios dispozitiv electromagnetic modular
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iul 2017

Diviza de hardware a Facebook încearcă să creeze un dispozitiv care seamănă cu un smartphone și ar putea avea un design modular.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Facebook a înregistrat un brevet care descrie un aparat electromagnetic modular ce ar putea înlocui, conform prezentării tehnice, electronicele actuale pe care le schimbăm la fiecare câțiva ani.

Conceptul de dispozitiv modular nu este unul nou, însă până acum nu a existat vreun produs final care să corespundă acestei descrieri. Practic, prin designul modular, se urmărește ca în locul schimbării unui produs învechit să se schimbe doar anumite componente – cum este cazul upgrade-urilor de PC.

În dispozitivul din brevetul înregistrat sunt integrate sub aceeași carcasă un telefon și un difuzor. De aici și asemănarea cu un smartphone. Însă, conceptul ar putea fi aplicat și altor electronice dacă se dovedește fezabil.

Veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 2,9% în primul trimestru fiscal, la 178,6 milioane de euro, compania are peste 9,5 milioane clienți CITEȘTE ȘI Veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 2,9% în primul trimestru fiscal, la 178,6 milioane de euro, compania are peste 9,5 milioane clienți

Responsabilă de acest proiect este Building 8, divizia de hardware a celor de la Facebook care se ocupă de tot felul de proiecte interesante.

În cadrul Building 8 lucrează peste 60 de ingineri, iar printre proiectele anunțate deja se numără o interfață care face legătura între creierul uman și computer, dar și o tehnologie care permite celor care suferă cu auzul să audă prin intermediul propriei pieli.

Divizia Building 8 este condusă de Regina Dugan, fostul director DARPA, agenția guvernamentală americană care dezvoltă tehnologii de ultimă oră pentru armata americană.

Regina Dugan are experiență în domeniul dispozitivelor modulare, ea ocupându-se și de divizia Advanced Technology and Projects a celor de la Google, unde a lucrat la Project Ara – telefonul modular a cărui dezvoltare a fost abandonată de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
smartphone