Facebook renunță la Flash pentru redarea conținutului video

Facebook renunță la Flash pentru redarea conținutului video
scris 21 dec 2015

Facebook a renunțat la Flash, platforma oferită de Adobe, pentru redarea conținutului video de pe site-ul rețelei de socializare și a dezvoltat un nou player, bazat pe limbajul HTML5, transmite BBC.

Adobe Flash va fi încă utilizat în cazul jocurilor de pe Facebook, dar compania intenționează să schimbe acest lucru pe viitor. Decizia platformei de socializare a fost luată în contextul în care numeroase site-uri, printre care YouTube, au renunțat la varianta utilizării Flash din cauza problemelor de securitate și a consumului mare de resurse.

Upgrade-ul la noul player, care utilizează HTML5, a vizat inițial doar utilizatorii versiunilor recente de browser, având în vedere că, în cazul variantelor mai vechi, au existat unele probleme. Oficialii rețelei de socializare spun că erorile apărute au fost remediate, astfel că Facebook a decis renunțarea completă la Flash.

"Am hotărât ca, inițial, să lansăm playerul bazat pe HTML5 doar pentru anumite variante de browser și să ne extindem apoi către alte versiuni, pe măsură ce problemele apărute sunt remediate", spun reprezentanții rețelei de socializare.

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, cu 1,55 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, are în prezent peste 8 miliarde de vizualizări de conținut video pe zi.

În România, numărul de conturi active a atins 8,2 milioane la începutul lunii noiembrie, în creștere de la 7,6 milioane la finele anului trecut.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
flash
adobe
html5
retea socializare