Facebook și-ar putea lansa propria criptomonedă

Facebook și-ar putea lansa propria criptomonedă
scris 14 mai 2018

Ca din ce în ce mai multe companii, Facebook ar putea avea în curând o monedă virtuală proprie.

Surse apropiate gigantului american susțin că Facebook este pe cale să lanseze o criptomonedă proprie, care ar urma să fie folosită pentru plăți în cadrul propriilor produse.

O monedă virtuală Facebook ar reprezenta o schimbare importantă pentru enorma bază de utilizatori ai rețelei sociale și ale celorlalte produse ale companiei. Spre exemplu, tranzacțiile din cadrul platformei de anunțuri Marketplace, ar putea fi făcute prin intermediul unei astfel de monede virtuale.

Plățile directe între utilizatorii aplicațiilor de chat deținute de Facebook reprezintă o altă facilitate care ar putea beneficia de pe urma unei monede virtuale. Messenger are peste 1,3 miliarde de utilizatori, iar WhatsApp este folosită de mai bine de 1,5 miliarde de oameni.

Internet of Things va atrage investiții cumulate de 15.000 de miliarde de dolari până în 2025 CITEȘTE ȘI Internet of Things va atrage investiții cumulate de 15.000 de miliarde de dolari până în 2025

Este, de asemenea, posibil ca Facebook să lanseze noi funcții special construite pentru moneda virtuală proprie și viitoare facilități construite pe baza tehnologiei blockchain.

Proiectul prin care Facebook își creează propria monedă virtuală ar fi condus de vicepreședintele companiei, David Marcus, cel care este răspunzător și de implementarea tehnologiei blockchain în cadrul produselor companiei.

Reprezentanții Facebook au refuzat să comenteze informația, fără a o confirma sau nega.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
moneda virtuala
blockchain