Facebook va plăti 52 de milioane de dolari moderatorilor de conținut care au dezvoltat afecțiuni mintale

Facebook va plăti 52 de milioane de dolari moderatorilor de conținut care au dezvoltat afecțiuni mintale
scris 13 mai 2020

Facebook a acceptat să plătească 52 de milioane de dolari moderatorilor de conținut care au dezvoltat probleme de sănătate mintală din cauza serviciului, relatează miercuri dpa.

Angajații afectați vor primi până la 50.000 de dolari pentru costul tratamentului dacă sunt diagnosticați cu o afecțiune, precum tulburarea de stres post-traumatic, au declarat marți avocații reclamanților, scrie Agerpres.

Moderatorii de conținut pentru rețeaua de socializare trebuie să vizualizeze periodic imagini care conțin scene de violență și abuz.

Facebook renunță, cel puțin temporar, la Instagram Lite CITEȘTE ȘI Facebook renunță, cel puțin temporar, la Instagram Lite

Ei sunt adesea angajați prin intermediul contractorilor, mai degrabă decât direct de către Facebook.

În toamna anului 2018, un fost moderator de conținut a dat în judecată Facebook, susținând că a dezvoltat tulburare de stres post-traumatic după nouă luni de verificare a conținutului rețelei.

Acordul, care trebuie aprobat de un judecător, se aplică unui număr de peste 10.000 de persoane din California, Texas, Arizona și Florida care au lucrat pentru Facebook din 2015.

Suma minimă acordată unui moderator este de 1.000 de dolari.

Facebook a anunțat în cadrul acordului că va lua și alte măsuri pentru a proteja sănătatea mintală a moderatorilor săi de conținut. Sunetul va fi dezactivat în mod implicit la videoclipuri, iar acestea vor fi vizualizate în alb și negru.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
afecțiuni mintale