FOTO Angajați Huawei, sancționați pentru că au utilizat telefoane Apple

FOTO Angajați Huawei, sancționați pentru că au utilizat telefoane Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2019

Producătorul chinez de telefoane Huawei Technologies și-a sancționat doi angajați care au trimis mesaje de Anul Nou pe contul oficial de Twitter al companiei de pe telefoane iPhone, produse de rivalul american Apple, arată un document intern consultat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De Anul Nou, pe contul de Twitter al Huawei au fost publicate două urări 'Happy #2019' prin mesaje trimise "via Twitter for iPhone", scrie Agerpres.

Mesajele au fost eliminate rapid de pe contul de Twitter al Huawei, dar cu toate acestea capturi de pe ecran s-au răspândit rapid prin social media. Este vorba de o gafă jenantă pentru cel mai mare producător chinez de echipamente de telecomunicații, care în 2018 a devansat Apple, devenind al doilea mare producător mondial de smartphone. În plus, directorul financiar de la Huawei, Meng Wanzhou este reținută în Canada și riscă să fie extrădată în SUA pentru acuzațiile de fraudă bancară.

Google a transferat anul trecut aproape 20 miliarde euro într-un paradis fiscal. În România, Google a fost inclus de Fisc pe lista companiilor aflate sub verificări și declară continuu un profit infim CITEȘTE ȘI Google a transferat anul trecut aproape 20 miliarde euro într-un paradis fiscal. În România, Google a fost inclus de Fisc pe lista companiilor aflate sub verificări și declară continuu un profit infim

Într-un document intern al Huawei, datat 3 ianuarie și consultat de Reuters, vice-președintele Chen Lifang subliniază că acest "incident a provocat pagube brandului Huawei". Compania chineză i-a retrogradat cu o treaptă pe cei doi angajați responsabili de aceste mesaje, iar salariile lor lunare au fost reduse cu 5.000 de yuani (728,27 dolari).

FOTO Angajați Huawei, sancționați pentru că au utilizat telefoane Apple

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
huawei
twitter