Frank Timiș iese din acționariatul Trencadis. Marian Murguleț, fost CIO guvernamental, preia integral controlul companiei

Frank Timiș iese din acționariatul Trencadis. Marian Murguleț, fost CIO guvernamental, preia integral controlul companiei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 mai 2024

First Investment Holding, al cărei asociat unic este Frank Timiș, a vândut acțiunile deținute la Trencadis, integrator IT&C cu afaceri de aproape 170 milioane de lei în 2023, către Marian Murguleț, fost CIO guvernamental, a cărui cotă a crescut de la 77,52% la 100%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Frank Timiș a intrat în acționariatul Trencadis în 2019. Detalii AICI.

"Principala mea provocare din rolul de investitor și acționar unic este să continui povestea de succes Trencadis, să devenim cel mai mare integrator românesc de soluții IT pentru sectorul public și să ne consolidăm această poziție până la finalul perioadei de implementare a proiectelor finanțate prin PNRR. Și să ne păstrăm, în același timp, ADN-ul 100% antreprenorial care ne conferă flexibilitate și agilitate, calități necesare în sectorul public, unde rapiditatea deciziilor este foarte importantă”, a declarat Marian Murguleț, CEO și acționar unic al Trencadis.

Compania va într-o nouă etapă de dezvoltare, și anume consolidarea veniturilor recurente, concomitent cu majorarea capacității de livrare a unei noi serii de proiecte de transformare digitală a sectorului public, a relației stat-cetățean, stat-mediul de afaceri.

Anii 2024 - 2026 au un potențial uriaș pentru dezvoltarea companiei prin prisma fondurilor europene disponibile în această direcție, spune Murguleț.

Companie ucraineană de IT, cu clienți din Fortune 500, intră în România și angajează masiv CITEȘTE ȘI Companie ucraineană de IT, cu clienți din Fortune 500, intră în România și angajează masiv

Portofoliul Trencadis include, printre altele, sistemul RO-ALERT (2017), EDULIB - Platforma Digitală cu Resurse Educaționale Deschise, sistemul integrat de management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate (Big Data pentru CNAS) sau proiectul de securitate cibernetică la nivel IAAS și PASS pentru cloud-ul guvernamental de la STS (aflat în implementare).

Murguleț a preluat conducerea Trencadis în martie 2022 și a intrat în acționariatul companiei un an mai târziu, în mai 2023. Detalii AICI.

Mai departe, într-un orizont de timp de 12 luni, activitatea Trencadis se va concentra pe diversificarea liniilor de business, a tipurilor de proiecte implementate având la baza referințe din proiecte naționale de mare complexitate, continuarea sporirii competențelor tehnice ale echipei Trencadis în paralel cu consolidarea și creșterea numărului de specialiști și parteneriate cu marii furnizori de tehnologie din zona de cloud, cyber-security, tehnologie în general.

viewscnt
Afla mai multe despre
trencadis
actionariat
frank timis