Franța - Atac cibernetic de o amploare fără precedent. 800 de site-uri au căzut

Franța - Atac cibernetic de o amploare fără precedent. 800 de site-uri au căzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2024

Aproximativ "800 de site-uri administrative" franceze au fost vizate în timpul atacului cibernetic de "o amploare fără precedent" care a început duminică și a durat 48 de ore, revendicat de hackeri pro-ruși, a explicat acum ministrul francez al Funcției publice Stanislas Guerini, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Statul francez a cunoscut un atac de o amploare inedită, în intensitate, în timp și într-o creștere a numărului de puncte ale atacatorilor”, a declarat ministrul, transmite Agerpres.

ULTIMA ORĂ FOTO Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank - atacate cibernetic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank - atacate cibernetic

„Ceea ce este fără precedent sunt 800 de puncte administrative care sunt atacate deodată”, a precziat el.

Marți, secția de combatere a criminalității informatice a Parchetului din Paris a deschis o anchetă după aceste atacuri informatice.

ING lansează un avertisment către clienții din România CITEȘTE ȘI ING lansează un avertisment către clienții din România

„Un fapt remarcabil în aceasta criză este că, în niciun moment, nu am pierdut firul comunicației, toate administrațiile, toți agenții publici au fost bine informați în timp real și aceasta nu a destabilizat „Statul în funcționarea lui”, a subliniat ministrul.

Întrebat despre originea acestor atacuri și despre posibilitatea ca Anonymous Sudan, un grup care susține Rusia și mai multe cauze islamiste, să fie la origine, ministrul a manifestat prudență.

Cimitirul dintr-un oraș francez va deveni sursă de energie electrică ieftină prentru localnici CITEȘTE ȘI Cimitirul dintr-un oraș francez va deveni sursă de energie electrică ieftină prentru localnici

„Au fost menționate un anumit număr de nume: îmi amintesc mai degrabă Anonymous decât Sudan… și, în orice caz, prezumții despre o legătură aproape sigură cu rețelele rusofile”.

Hackeri au vorbit despre un „atac cibernetic masiv” care a vizat în special ministerele Economiei, Culturii, Tranziției Ecologice, serviciile prim-ministrului sau Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC).

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
atac