Gigantul american HP a înființat o nouă subsidiară în România

Gigantul american HP a înființat o nouă subsidiară în România
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 aug 2016

Producătorul american Hewlett Packard (HP) a înființat în România, indirect, în prima parte a lunii august, societatea Hewlett Packard Enterprise Romania, al cărei obiect de activitate este comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și al software-ului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu un capital social de 117.500 lei, fondatorii firmei sunt Hewlett-Packard Gouda BV (Olanda) și Hewlett-Packard Central Eastern Holding GmbH (Austria).

Administratorii societății sunt Dănuț Singurel și Mihaela Valentina Ștefan, potrivit datelor publicate de societate.

La finele anului 2015, HP, care are pe plan local peste 3.000 de angajați și afaceri de peste 100 milioane de euro, funcționa prin intermediul a trei entități juridice - HP România SRL, Global E-Business Operations Centre (HP Geboc) și HP Inc Romania, înregistrată în februarie 2015.

Consiliul Concurenței a sancționat HP cu 665.000 euro pentru abuz de poziție dominantă CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a sancționat HP cu 665.000 euro pentru abuz de poziție dominantă

HP Inc Romania a preluat vânzarea de calculatoare și imprimante de la HP Romania și are aproximativ 1.000 de angajați, potrivit datelor anunțate de Mugur Pantaia, directorul general al HP Inc Romania, într-o conferință desfășurată la finele lunii martie a acestui an.

El a explicat atunci că HP România reprezintă HP Enterprise din punct de vedere al vânzărilor, HP Geboc este centrul de operațiuni și suport pentru HP Enterprise, iar HP Inc România înglobează ambele verticale, și cea de vânzări, și cea de operațiuni de suport.

Reorganizarea operațiunilor din România, spunea Pantaia, a avut loc în urma unui proces desfășurat pe plan global al activității HP.

Până la difuzarea știrii, Profit.ro nu a obținut informații suplimentare privind înființarea Hewlett Packard Enterprise Romania SRL București.

viewscnt
Afla mai multe despre
hewlett packard
firma
infiintare
romania
hp