Google Assistant a învățat să tacă la comandă

Google Assistant a învățat să tacă la comandă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2022

Pentru că uneori poate începe să vorbească fără să-i fie cerută părerea, iar alteori vorbește prea mult, Google a implementat o comandă simplă pentru aducerea la tăcere a propriului asistent digital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Google a adăugat o simplă, dar, uneori, foarte utilă funcție asistentului său digital, instalat pe milioane de smartphone-uri, difuzoare și alte tipuri de produse. Noua funcție nu este, însă, legată de ceea ce știe sau poate să spună, ci de oprirea din vorbit a acestuia.

În general, toate comenzile pentru Google Assistant trebuie să înceapă cu „Hey, Google!” - aceasta este parola pe care asistentul o așteaptă și după care știe că urmează o interpelare care-l privește.

Google va investi până la 1 miliard dolari în al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din India CITEȘTE ȘI Google va investi până la 1 miliard dolari în al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din India

Însă, de această dată, comanda de oprire din vorbit este lipsită de „Hey, Google!”. Utilizatorul nu trebuie să spună decât „stop”, iar Google Assistant se va opri imediat din trăncănit.

Fără apelarea-cheie „Hey, Google!”, comanda este dată și pusă în aplicare mai rapid, asta fiind și ideea din spatele noii facilității.

De multe ori, pentru că ascultă toate sunetele din jur, dar nu întotdeauna înțelege bine, Google Assistant se activează singur, fără să fi fost apelat cu adevărat. Pentru aceste momente, ce pot deveni frustrante pentru utilizator, o comandă simplă și rapidă, precum „stop” este binevenită.

Google testează, în continuare, diverse abordări prin care comenzile pentru Google Assistant să poată fi date fără a mai spune „Hey, Google!”. Una dintre ideile pe care se merge este activarea acestuia pe bază de localizare, atunci când utilizatorul se apropie de dispozitiv. Aceasta ar fi practică pentru difuzoare inteligente, care au un loc fix în casă, dar nu și în cazul telefoanelor, care sunt mai mereu în posesia utilizatorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google assistant
google