Google deschide sistemul Android pentru motoarele de căutare concurente din Rusia

Google deschide sistemul Android pentru motoarele de căutare concurente din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2017

Google va deschide sistemul de operare Android pentru motoarele de căutare concurente din Rusia, în cadrul unui acord pentru închiderea unui conflict de doi ani cu autoritățile pentru concurență din Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul stabilește un nou precedent pentru gigantul din industria Internatului, împotrivă căruia există la nivel mondial numeroase reclamații că se folosește de poziția dominantă și impune restricții producătorilor de dispozitive care funcționează cu sistemul Android, pentru a-și proteja cota pe piața serviciilor de căutare online, scrie News.ro.

Autoritatea pentru concurență din Rusia, FAS, a decis în 2015 că Google încalcă legea cerând preinstalarea aplicațiilor sale, inclusiv propriul sistem de căutare, pe dispozitivele care folosesc Android.

Decizia a fost luată în urma unei reclamații din partea companiei ruse Yandex.

Google nu va mai cere exclusivitate pentru aplicațiile sale pe dispozitivele cu Android din Rusia și nu va mai restricționa preinstalarea motoarelor de căutare rivale și a altor aplicații, în cadrul acordului cu FAS, a anunțat luni instituția.

De asemenea, Google va dezvolta un instrument care va permite utilizatorilor să aleagă un motor de căutare principal, pe dispozitivele Android.

”Utilizatorii vor putea să schimbe setările oricând și să aleagă un motor de căutare principal, care să li se potrivească nevoilor lor”, a comunicat FAS.

GRAFIC Companiile ale căror venituri s-ar prăbuși fără Apple CITEȘTE ȘI GRAFIC Companiile ale căror venituri s-ar prăbuși fără Apple

Google a confirmat acordul, afirmând că îndeplinește interesele ambelor părți. Compania americană a adăugat că a ajuns la un acord comercial cu Yandex care oferă acestei companii noi oportunități de promovare a serviciului său de căutare prin intermediul browserului Chrome.

Directorul operațional al Yandex, Alexandr Șulgin, speră că acordul va avea implicații pentru cazuri similare din Europa și alte regiuni.

Acordul este pe termen de șase ani și nouă luni și a fost aprobat luni de un tribunal din Rusia,

Potrivit acordului, Google trebuie să plătească și amenzi în valoare totală de 439 de milioane de ruble (7,85 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android