Google extinde suportul pentru smartphone-urile Pixel

Google extinde suportul pentru smartphone-urile Pixel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 oct 2023

Concomitent cu lansarea noii serii Pixel 8, Google a anunțat și extinderea la șapte ani a suportului software pe care-l oferă propriilor smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Smartphone-urile Pixel, cel puțin cele mai noi dintre acestea, se vor bucura de șapte ani de suport, anunțat Google în cadrul evenimentului de lansare a seriei Pixel 8.

Asta înseamnă că utilizatorii vor beneficia de update-uri software vreme de șapte ani de la data lansării smartphone-ului, ceea ce ar putea crește timpul în care oamenii păstrează același telefon înainte de a-l înlocui.

VIDEO&FOTO Google a lansat seria de smartphone-uri Pixel 8 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Google a lansat seria de smartphone-uri Pixel 8

Creșterea duratei de folosință a smartphone-urilor ar trebui să abia un efect pozitiv și asupra mediului, în general. Se estimează că, doar anul trecut, au fost aruncate cinci miliarde de telefoane, ale căror componente ajung să afecteze mediul înconjurător.

Dincolo de Google, Samsung și alți câțiva mari producători, care au crescut durata suportului software în ultimii ani, majoritatea acestora se limitează la doar doi ani.

De cealaltă parte, iPhone-urile beneficiază și ele de cinci sau chiar șase ani de update-uri de iOS din partea Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel
suport