Google lucrează la o versiune contracost a chatbot-ului Bard

Google lucrează la o versiune contracost a chatbot-ului Bard
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 ian 2024

După modelul ChatGPT, Google vrea să vândă o versiune superioară a chatbot-ului Bard, însă, în același timp, să crească și vânzările abonamentelor cloud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform indiciilor descoperite în codul paginilor web ale chatbot-ului Bard, Google lucrează în prezent la dezvoltarea unei versiuni avansate a acestuia.

Numită Bard Advanced, aceasta va folosi cea mai performantă din cele trei variante ale modelul lingvistic Gemini. Versiunea actuală de Bard se bazează de versiunea de mijloc a lui Gemini.

VIDEO Microsoft adaugă un nou buton pe tastatură, pentru prima oară în 30 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft adaugă un nou buton pe tastatură, pentru prima oară în 30 de ani

Gemini Ultra îi va permite lui Bard Advanced să fie mai bun la anumite sarcini, să înțeleagă și să răspundă mai bine la întrebări și să fie mai bun la matematică.

Același cod sugerează că Google lucrează la o facilitate care le va permite utilizatorilor să creeze chatboți personalizați, după modelul OpenAI.

O facilitate specială se pare că va fi Gallery - o secțiune în care utilizatorii vor descoperi subiecte pe care le pot aborda, împreună cu cele mai potrivite comenzi înțelese de chatbot.

Din câte se pare, Bard Advanced va fi inclus în cadrul abonamentelor Google One, ca un imbold suplimentar pentru cumpărarea soluțiilor cloud vândute de gigantul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
bard
chatbot
ai