Google Maps lansează o funcție de realizare a fotografiilor Street View doar cu telefonul

Google Maps lansează o funcție de realizare a fotografiilor Street View doar cu telefonul
scris 4 dec 2020

Google speră ca, prin simplificarea procesului de realizare a fotografiilor de tip Street View, utilizatorii să contribuie cu imagini pentru zonele în care acestea lipsesc din Google Maps.

Realizarea fotografiilor Street View pentru Google Maps era, până acum un proces complicat, care necesita o cameră foto panoramică, pe care puține persoane o dețin. Din această cauză, un număr mic de utilizatori contribuia cu acest tip de imagini.

Cea mai nouă versiune de Google Maps poate realiza fotografii Street View direct prin intermediul camerei foto din dotarea telefonului, ceea ce înseamnă că această funcție devine dintr-o dată mult mai accesibilă.

Google promite acces gratuit la știri cu paywall CITEȘTE ȘI Google promite acces gratuit la știri cu paywall

Cu această nouă facilitate, Google speră ca utilizatorii să contribuie cu imagini Street View pentru zonele în care mașinile dotate cu camere panoramice ale companiei nu au putut ajunge.

De altfel, gigantul american spune că, deși a realizat peste 170 de miliarde de fotografii Street View, sunt încă multe regiuni din care acestea lipsesc și unde ar avea nevoie de ajutorul utilizatorilor.

Fotografiile Street View făcute și trimise de utilizatori vor fi afișate în Google Maps acolo unde nu există imagini realizate cu instrumentele proprii companiei americane.

Noua facilitate este disponibilă acum în câteva orașe din lume, urmând ca disponibilitatea acesteia să fie extinsă curând. Vor putea realiza fotografii Street View telefoanele vândute în ultimii ani, compatibile cu platforma de realitate augmentată ARCore.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
fotografii
street view