Google penalizează aplicațiile de Android cu probleme tehnice, făcându-le mai puțin vizibile

Google penalizează aplicațiile de Android cu probleme tehnice, făcându-le mai puțin vizibile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 aug 2017

Google a anunțat că vizibilitatea aplicațiilor în cadrul magazinului oficial de aplicații pentru Android va depinde și de calitatea tehnică a acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dincolo de toate calitățile sale, Android are o reputație slabă în ceea ce privește aplicațiile. Mai slabă, cel puțin, decât marele său concurent, platforma iOS a celor de la Apple.

Și asta nu pentru că nu ar exista aplicații de Android foarte bine făcute, ci pentru că, în aceeași măsură, sunt vizibile și multe aplicații foarte slabe – cu probleme tehnice, funcționalitate discutabilă sau un design de nivel amator.

Samsung a depășit pragul de 20 de milioane de telefoane din seria Galaxy S8 livrate CITEȘTE ȘI Samsung a depășit pragul de 20 de milioane de telefoane din seria Galaxy S8 livrate

Tocmai din aceste considerente, Google va lua în calcul ceea numește “App Quality Signals” în cadrul algoritmului de rankare al aplicațiilor în magazinul Google Play.

Acest AQS reprezintă un set de condiții pe baza cărora un sistem de inteligență artificială analizează aplicațiile de Android. Performanța brută, gradul de folosire și review-urile utilizatorilor sunt câteva din condițiile pe baza cărora fiecare aplicație primește un scor.

Ce înseamnă asta, simplu spus, este că aplicațiile prost dezvoltate ar trebui să fie mai puțin vizibile, iar cele bune să ocupe primele poziții în cadrul magazinului Google Play.

Instanța prelungește cu încă 60 de zile interdicția procedurii de dizolvare sau lichidare pentru firmele Teamnet și Asesoft CITEȘTE ȘI Instanța prelungește cu încă 60 de zile interdicția procedurii de dizolvare sau lichidare pentru firmele Teamnet și Asesoft

Google va favoriza astfel, cu foarte puțină implicare umană și mult AI, aplicațiile de calitate, în defavoarea celor cu probleme tehnice. Iar acest lucru va fi vizibil atât cadrul funcției de căutare, cât și în listele de recomandări din magazinul oficial de aplicații.

Această măsură ar trebui să motiveze dezvoltatorii să depună mai mult efort pentru optimizarea propriilor aplicații și să le pese mai mult de review-urile date de utilizatori.

Acesta nu este primul pas făcut de Google în încercarea de a favoriza aplicațiile bune și a ascunde cât mai jos în magazinul său produsele de slabă calitate. Nu mai departe de luna trecută, Google a introdus o nouă tehnică ce are la bază inteligența artificială, cu rolul de a depista și elimina aplicațiile cu potențial periculos.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
aplicatii