Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet

Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 sep 2020

Chiar în ziua în care trebuia să intre în vigoare limitare la 60 de minute apelurilor făcute de cei care nu plătesc pentru serviciul de comunicare video Meet, Google anunță încă 6 luni de grație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Când a lansat Meet, Google a spus că anumite facilități avansate, precum apelurile video nelimitate, vor fi disponibile și utilizatorilor care folosesc gratuit serviciul, însă doar până pe 30 septembrie.

Acum, chiar în preajma expirării termenului, Google anunță că apelurile nelimitate vor fi disponibile încă 6 luni pentru conturile gratuite, până la sfârșitul lui martie 2021.

Google Meet aduce funcția de estompare a zgomotelor pe Android și iOS CITEȘTE ȘI Google Meet aduce funcția de estompare a zgomotelor pe Android și iOS

Cei de la Google spun că decizia a fost luată pentru a-i ajuta pe cei afectați în continuare de pandemie și, mai ales, în condițiile în care se apropie sărbătorile de iarnă.

Însă, Google uită de această cauză nobilă când vine vorba de restul facilităților pe care cei care nu plătesc (suficient) pentru Meet le vor pierde începând exact de astăzi. Printre altele, dispare posibilitatea realizării conferințelor cu până la 250 de persoane și salvarea înregistrărilor în Google Drive, facilități care nu vor mai fi disponibile pentru clienții G Suite și G Suite for Education.

O explicație mai rațională pentru prelungirea cu 6 luni a accesului la conferințe mai lungi de 60 de minute poate veni din faptul că Meet se află în faza de creștere și are nevoie să atragă cât mai mulți utilizatori, înainte de a-i convinge să plătească.

Motivați de succesul înregistrat de Zoom încă de la începutul pandemiei, giganții americani Google, Microsoft și Facebook s-au aruncat rapid în luptă cu propriile soluții de comunicare video. Astfel, pe lângă Zoom și aplicațiile tradiționale de chat, marii rivali ai lui Meet sunt Teams și Rooms.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
meet
video