Google și Apple colaborează pentru a limita urmărirea nedorită a persoanelor de către dispozitivele cu Bluetooth

Google și Apple colaborează pentru a limita urmărirea nedorită a persoanelor de către dispozitivele cu Bluetooth
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2023

Google, divizie a grupului Alphabet, și Apple au declarat că lucrează împreună pentru a limita urmărirea nedorită a persoanelor de către dispozitivele cu Bluetooth, cum ar fi AirTag-urile utilizate pentru găsirea obiectelor pierdute, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Companiile împreună au prezentat un proiect cu specificații, care vor solicita tuturor dispozitivelor cu funcție de urmărire a locației Bluetooth să alerteze utilizatorii cu privire la orice urmărire neautorizată, atât pe dispozitivele iOS, cât și pe cele Android, scrie News.ro.

Meta Platforms vrea să atragă 7 miliarde de dolari printr-o a doua ofertă de obligațiuni CITEȘTE ȘI Meta Platforms vrea să atragă 7 miliarde de dolari printr-o a doua ofertă de obligațiuni

Feedback-ul producătorilor de dispozitive, precum și al diferitelor grupuri de securitate și advocacy au fost integrate în specificații, au spus companiile, adăugând că au sprijin din partea unor companii precum Samsung Electronics și companiei de electronice de larg consum Tile.

De la lansarea AirTags, experții în confidențialitate și autoritățile au spus că unii oameni îl folosesc în scopuri criminale sau rău intenționate.

AirTag-urile sunt destinate să fie introduse sau atașate la chei, portofele, rucsacuri și alte obiecte, astfel încât oamenii să le poată găsi atunci când sunt pierdute.

În efortul de a spori confidențialitatea, Apple a lansat în 2021 o aplicație de detectare destintată Android, pentru a ajuta utilizatorii să scaneze AirTag-urile din apropiere sau alte dispozitive de urmărire a articolelor similare care ar putea călători cu ei fără știrea lor.

La începutul anului 2020, Apple și Google au mai spus că vor interzice utilizarea urmăririi locației în aplicațiile care folosesc un sistem de urmărire a contactelor menit să contribuie la încetinirea răspândirii coronavirusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
bluetooth