Grupul Samsung a anunțat un plan de investiții în valoare de 350 miliarde dolari pe următorii cinci ani

Grupul Samsung a anunțat un plan de investiții în valoare de 350 miliarde dolari pe următorii cinci ani
scris 24 mai 2022

Grupul Samsung a dat detalii despre planul său de investiții pe următorii cinci ani, totalul fiind de 356 miliarde dolari, iar promisiunea fiind că va crea 80.000 de locuri de muncă. Anunțul vine la scurt timp după ce președintele american Biden a vizitat o uzină a companiei, în Coreea de Sud.

Cea mai mare parte a planului de investiții 2022-26 se va îndrepta spre Coreea de Sud (280 din 356 miliarde dolari) și va fi vizată mai ales producția de microprocesoare, în condițiile în care prețul acestor minuscule componente a crescut pe o piață ce are tot mai mare nevoie de cip-uri, scrie Hotnews.ro.

Mark Zuckerberg, dat în judecată în legătură cu dosarul Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg, dat în judecată în legătură cu dosarul Cambridge Analytica

Investițiile promise pentru următorii ani sunt cu 30% mai mari decât cele din perioada 2017-2021. Inițial, Samsung spusese că va angaja în medie 14.000 de oameni pe an, acum, noua țintă este 16.000 în medie.

O parte dintre investiții vor fi în cercetare. Compania are cele mai mari centre de cercetare în Coreea de Sud, dar este prezentă cu astfel de facilități și în SUA, Regatul Unit, Filipine și Canada.

Vor fi extinse și capacitățile de producție la diviziile bio-farmaceutice Samsung Biologics și Samsung Bioepis

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
investitii