Guvernul și-a lansat o aplicație pentru smartphone, versiune simplificată a site-ului, și așteaptă critici

Guvernul și-a lansat o aplicație pentru smartphone, versiune simplificată a site-ului, și așteaptă critici
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 14 oct 2015

Guvernul și-a dezvoltat propria aplicație pentru smartphone, care poate fi descărcată de pe principalele sisteme de operare. Aplicația este o versiune simplificată a paginii oficiale a Executivului, având un caracter informativ limitat, premierul Victor Ponta anunțând apariția aplicației drept o noutate în administrație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Scopul aplicației este de a facilita informarea coerentă și accesibilă a cetățenilor cu privire la activitățile întreprinse de Guvernul României și de către prim-ministru. În acest sens, utilizatorii aplicației pot accesa în timp real știrile și noutățile prezentate de Guvern, agenda prim-ministrului, biografiile tuturor membrilor Cabinetului, precum și actele normative discutate în cadrul ședințelor săptămânale și extraordinare de Guvern", se arată în prezentarea aplicației.

Practic, dincolo de agenda curentă a premierului, imagini și fotografii de la întâlnirile acestuia, și ședințele săptămânale de Guvern, aplicația nu facilitează accesul la informații mai complexe de genul "open government", privind bugetul, date statistice legate de PIB, creștere economică.

Explicația poate consta și în faptul că Guvernul nu a întrebuințat nicio resursă financiară pentru realizarea aplicației, care a fost dezvoltată de către trei dintre stagiarii programului oficial de internship al Guvernului, ediția 2015, absolvenți ai unor universități din Marea Britanie. 

Premierul Ponta a cerut, însă, utilizatorilor să-și exprime opinia cu privire la aplicație și să transmită eventuale critici, astfel încât aceasta să poată fi îmbunătățită.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
aplicatie
smartphone