Hackeri chinezi și iranieni au atacat campaniile lui Joe Bidden și Donald Trump

Hackeri chinezi și iranieni au atacat campaniile lui Joe Bidden și Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2020

Hackeri susținuți de statul chinez au atacat informatic membri ai campaniei prezidențiale a democratului Joe Biden, a declarat joi un oficial al Google din domeniul securității, care a spus și că hackeri din Iran au atacat recent conturile de email ale staffului de campanie al președintelui republican Donald Trump, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul, făcut pe Twitter de șeful Grupului de Analiză a Riscului al Google, Shane Huntley, este cel mai recent indiciu al modului în care spionii digitali iau în mod regulat ca țintă politicieni de top, scrie News.ro.

Primul iPad cu 5G ar putea fi lansat anul viitor CITEȘTE ȘI Primul iPad cu 5G ar putea fi lansat anul viitor

Huntley a spus că ”nu există niciun semn de compromis” din partea ambelor campanii.

Tentativele iraniene de a accesa emailurile unor oficiali ai campaniei lui Donald Trump au mai avut loc în trecut. Anul trecut, Microsoft  anunțat că un grup numit Charming Kitten a încercat să acceseze conturile de email ale unei campanii prezidențiale, surse declarând că este vorba despre campania președintelui Trump.

La începutul acestui an, compania Area 1, specializată în riscuri de spionaj, a anunțat că hackeri ruși au avut ca țintă companii cu legături cu firma ucraineană de gaze la care fiul lui Joe Biden a făcut marte din consiliul de administrație.

Google a refuzat să dea detalii, în afară de cele oferite de tweeturile lui Huntley, dar informația este un semn de cât de sensibili au devenit americanii la eforturile de spionaj digital care au ca țintă campanii politice.

”Am trimis utilizatorilor țintă avertismentul nostru referitor la un atac susținut de un guvern și am transmis informațiile autorităților federale de aplicare a legii”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Campaniile Trump și Biden nu au răspuns imediat solicitărilor de informații. Ambasada chineză la Washington nu a răspuns imediat solicitării de comentarii. Misiunea iraniană la Națiunile Unite din New York nu a răspuns imediat mesajelor din partea Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
hackeri chinezi