Hackeri nord-coreeni au încercat să acceseze sistemele IT ale AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19

Hackeri nord-coreeni au încercat să acceseze sistemele IT ale AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19
scris 28 nov 2020

Hackeri nord-coreeni sunt suspectați că au încercat în ultimele câteva săptămâni să intre în sistemele IT ale companiei britanice AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19, au declarat două persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Acești hackeri s-au dat drept recrutori pe site-ul LinkedIn și pe WhatsApp, pentru a aborda angajați ai AstraZeneca cu oferte de angajare false, au spus sursele. Ulterior, le-au trimis documente, cu descrierea locului de muncă oferit, în care era inclus un cod malițios pentru a obține acces la computerul victimei, scrie News.ro.

Franța a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook și Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale CITEȘTE ȘI Franța a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook și Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale

Tentativele de hacking au avut ca ține ”un număr mare de persoane”, inclusiv angajați care lucrează la cercetări pentru Covid-19, a spus una dintre surse, precizând că acestea nu ar fi avut succes.

Misiunea nord-coreeană la Națiunile Unite, în Geneva, nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Anterior, Phenianul a negat că ar eferctua atacuri cibernetice

AstraZeneca a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
hackeri