HTC nu renunță să producă smartphone-uri

HTC nu renunță să producă smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2018

Producătorul Taiwanez HTC a respins speculațiile conform cărora s-ar pregăti să iasă de pe piața smartphone-urilor, anunțând că, în fapt, lucrează la noi modele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie 2017, Google a anunțat că a cumpărat departamentul de cercetare și dezvoltare al HTC pentru 1,1 miliarde dolari. La acel moment, s-a crezut că producătorul Taiwanez va ieși de pe piață, zvonuri care continuă să circule și în prezent.

Oficialii HTC au ținut să comunice că nu se pregătește o ieșire de pe piață. Ba din contră, se lucrează la noi smartphone-uri și alte tipuri de produse și tehnologii relaționate.

În primă fază, HTC va lansa în luna decembrie o versiune nouă a modelului U12 life cu 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare. U12 life este un model din gama de mijloc lansat în septembrie, care dispune de un ecran de 6 inch.

Huawei pregătește primul său smartphone pliabil cu 5G. Când va fi lansat CITEȘTE ȘI Huawei pregătește primul său smartphone pliabil cu 5G. Când va fi lansat

Pentru 2019, HTC anunță că va integra în viitoarele sale smartphone-uri suport 5G, inteligență artificială și va continua să folosească tehnologia blockchain în unele cazuri.

HTC are deja un smartphone bazat pe blockchain, Exodus 1, care urmează să intre pe piață în decembrie.

Exodus va oferi un portofel electronic universal și suportul hardware necesar pentru monede virtuale și aplicații descentralizate. Vor putea fi tranzacționate cele mai importante crypto-monede, inclusiv Bitcoin și Etherium.

Surse: Apple reia producția de iPhone X din cauza vânzărilor sub așteptări ale modelelor de anul acesta CITEȘTE ȘI Surse: Apple reia producția de iPhone X din cauza vânzărilor sub așteptări ale modelelor de anul acesta

În cazul pierderii telefonului, utilizatorul poate apela la ceea ce HTC numește Social Key Recovery, pentru a redobândi accesul la portofelul electronic. Social Key Recovery permite utilizatorului să aleagă câteva persoane de încredere, iar în momentul în care toate persoanele alese îi confirmă identitatea, se poate recrea cheia secretă pe baza căreia este accesat portofelul.

Exodus 1 poate fi cumpărat doar cu monede virtuale: 0,15 BTC sau 4,78 ETH care la valoarea actuală înseamnă aproximativ 830 de euro.

HTC va continua să lucreze la platformele sale de realitate virtuală și augmentată, pentru care vrea să construiască mai mult conținut. Suportul 5G va ajuta în acest sens, pentru funcționarea VR și AR fiind esențială o latență redusă a conexiunilor la internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
htc
smartphone
vr
ar
5g
inteligenta artificiala