Huawei anunță trei noi smartphone-uri

Huawei anunță trei noi smartphone-uri
scris 24 iun 2019

În ciuda numeroaselor semne de întrebare din jurul dispozitivelor mobile Huawei, compania chineză continuă să lanseze smartphone-uri.

Trei noi modele din seria Nova a anunțat Huawei: Nova 5, Nova 5 Pro și Nova 5i. Toate cele trei modele beneficiază de un design modern, cu rame înguste în jurul ecranului. Cea mai vizibilă diferență din acest punct de vedere vine din plasamentul camerei frontale. La 5i camera este plasata în colțul din stânga al ecranului, în vreme ce la celelalte două modele camera frontală a fost integrată pe centru.

Nova 5 are la bază noul chipset Kirin 810, produs chiar de Huawei, chipset cu 8 nuclee. Nova 5 Pro folosește Kirin 980, un procesor tot cu 8 nuclee, însă cu o performanță mai mare.

Este posibil ca în urma sancțiunilor americane acestea să fie unele din ultimele procesoare Huawei bazate pe arhitectura ARM.

Google nu va mai produce tablete CITEȘTE ȘI Google nu va mai produce tablete

Nova 5 are 6 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare, în vreme ce versiunea Pro are 8 GB RAM, iar spațiul de stocare ajunge și 256 GB.

Cele două modele sunt asemănătoare din celelalte puncte de vedere. Același ecran OLED de 6.39 inch, același sistem foto compus din 4 camere, aceeași baterie de 3.500 mAh, USB-C, senzor de amprente integrat în ecran, ieșire audio de 3,5 mm și suport pentru carduri de memorie.

Nova 5i are un procesor puțin mai slab, Kirin 710, un sistem foto compus din patru camere de rezoluție mai mică și un ecran LCD.

Cele trei modele vor fi lansate inițial în China, unde vor costa aproximativ 407 dolari (Nova 5), 436 dolari (Nova 5 Pro) respectiv 320 de dolari (Nova 5i). Este așteptat cu ulterior Huawei să anunțe și disponibilitatea globală a acestor modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
android