Huawei creează fabrici secrete pentru a construi microcipuri, evitând sancțiunile SUA

Huawei creează fabrici secrete pentru a construi microcipuri, evitând sancțiunile SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2023

Dacă punem alături gigantul chinez, de mult timp în vizorul Statelor Unite, și semiconductorii, rezultatul este o constelație de fabrici secrete pentru producția de microcipuri, răspândite în toată China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asta ar putea relansa Huawei, după ce compania a luptat pentru supraviețuire, așa cum a recunoscut anul trecut patronul și fondatorul Ren Zhengfei într-o scrisoare către angajați, scrie Hotnews.ro

EXCLUSIV Guvernul încearcă o cale de atac extraordinară la CEDO pentru hotărârea care obligă România să recunoască cuplurile de același sex CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul încearcă o cale de atac extraordinară la CEDO pentru hotărârea care obligă România să recunoască cuplurile de același sex

Compania primește deja aproximativ 30 de miliarde de dolari finanțare de la stat pentru a reuși în acest domeniu, iar Huawei ar fi construit deja două fabrici și urmează să ridice încă trei. Care e siretlicul? Potrivit Semiconductor Industry Association, un grup de lobby american, Huawei ar construi fabricile sub numele altor companii, pentru a evita restricțiile.

Dacă aceste fabrici funcționează fără sigla Huawei ar putea fi dificil pentru furnizori să știe cu cine au de-a face în realitate.

Mulți giganți americani și-au arătat până acum interesul pentru menținerea legăturilor comerciale cu China. Administratorii Intel și Qualcomm, două nume mari din sector, au fost recent la Beijing. Dar și aceștia se tem de o posibilă apariție a unui adevărat campion național chinez al semiconductorilor, finanțat de guvernul lui Xi Jinping.

Deja în iulie, Huawei și-a exprimat intenția de a relua producția de cipuri de ultimă generație în colaborare cu Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC), principalul actor chinez din sector. Dacă într-adevăr Huawei ar avea deja propriile fabrici, cursa în producția de chipuri s-ar complica.

Guvernul chinez pune pe masă stimulente și subvenții curiașe, cele 30 de miliarde de dolari pe care Huawei le-ar fi primit, ar fi aproape egale cu stimulentele prevăzute de Chips and Science Act, adoptat anul trecut de Washington.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
microcipuri