Huawei Technologies a dat în judecată Samsung Electronics pentru încălcarea mai multor brevete

Huawei Technologies a dat în judecată Samsung Electronics pentru încălcarea mai multor brevete
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2016

Producătorul chinez de echipamente pentru telecomunicații Huawei Technologies a dat în judecată grupul sud-coreean Samsung Electronics pentru încălcarea mai multor brevete în domeniul dispozitivelor mobile și tehnologiei pentru comunicații, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Procesul este primul conflict juridic major inițiat de un producător chinez de smartphone-uri împotriva Samsung, care domină de mai mulți ani vânzările mondiale, scrie News.ro.

Companiile chineze au ambiții tot mai mari în industria smartphone, unde producători mari precum Huawei investesc miliarde de dolari pentru dezvoltarea portofoliilor de brevete, care le permit să concureze cu Samsung și Apple pe piețele externe.

Huawei a anunțat miercuri că vrea despăgubiri pentru că Samsung nu a respectat 12 dintre brevetele sale legate de smartphone-uri și opt legate de rețelele pentru telecomunicații mobile.

Procesul se referă la utilizarea de către Samsung a unui protocol de rețea despre care Huawei afirmă că asigură serviciile neîntrerupte de telefonie în rețelele 4G LTE.

Huawei acuză Samsung că a utilizat această tehnologie pe principalele sale produse, încă de când a fost lansat telefonul Galaxy S II, în urmă cu cinci ani.

Noua indemnizație pentru mame: Mai mult de jumătate dintre beneficiarii în plată vor avea indemnizația majorată cu peste 40% CITEȘTE ȘI Noua indemnizație pentru mame: Mai mult de jumătate dintre beneficiarii în plată vor avea indemnizația majorată cu peste 40%

”Samsung și companiile afiliate au câștigat miliarde de dolari prin vânzarea de produse care folosesc tehnologie Huawei”, se arată în reclamația Huawei, care a fost depusă la un tribunal districtual din California.

Un purtător de cuvânt al Samsung a spus că reprezentanții companiei vor analiza cu atenția plângerea și vor lua măsurile corespunzătoare pentru a proteja interesele de afaceri ale acesteia.

Huawei a mai intentat un proces împotriva Samsung și în China, la un tribunal din Shenzhen.

Procesele au fost intentate în SUA și China întrucât acestea sunt cele mai mari piețe pentru smartphone-uri din lume.

Huawei este al treilea mare producător de smartphone-uri din lume, în funcție de vânzări, cu o cotă de piață de 8,3% în primul trimestru, în creștere de la 5,4% în urmă cu un an, potrivit companiei de analiză a datelor Gartner.

Liderul pieței, Samsung, a avut o cotă de 23% în primele trei luni ale acestui an, fiind urmată de Apple, cu 15%.

Următorii plasați sunt producătorii Oppo Mobile Telecommunications și Xiaomi, ambii din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies
samsung electronics