IBM desființează 3.900 de posturi

IBM desființează 3.900 de posturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2023

Grupul informatic IBM urmează să desființeze aproximativ 3.900 de posturi - reprezentând un pic peste 1% din total -, în cadrul unui plan de concedieri legat de reorientarea sa strategică, declară o sursă apropiată AFP, iar The Wall Street Journal (WSJ) avansează același număr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Societatea cu sediul în Armonk, în statul New York, nu menționează în mod expres aceste desființări de posturi într-un comunicat în care și-a publicat miercuri rezultatele economice și nici într-o conferință telefonică în care și-a prezentat conturile trimestriale, scrie News.ro.

Google face concesii importante în India legate de Android, după ce a fost acuzat și amendat pentru monopol CITEȘTE ȘI Google face concesii importante în India legate de Android, după ce a fost acuzat și amendat pentru monopol

Conducătorii companiei au evocat doar cheltuieli excepționale în valoare de 300 de milioane de dolari care corespund, potrivit sursei citate, acestui cost cu planul social.

Acest cost ”este legat în întregime de scindarea Kyndryl și de încetarea activității în sănătate”, a declarat AFP un purtător de cuvânr.

”Aceste măsuri nu au fost luate în baza performanțelor din 2022 sau a proiecțiilor în 2023”, a precizat el.

În 2021, IBM și-a scindat de restul grupului activitățile de consiliere și mentenanță a sistemelor informatice, una dintre aripile istorice ale societății, însă mai puțin profitabilă decât informatica la distanță (cloud), în care a investit masiv.

Nouă entitate înființată după această sciziune a fost denumită Kyndryl și a fost introdusă pe bursă în noiembrie 2021.

Activitatea de culegere și analizare de date în mediul medical, care făcea parte din divizia Watson Health, a fost vândută la începutul lui 2022, societății de investiții Francisco Partners.

Posturile vizate de planul social au rămas în IBM în urma celor două separări și este vorba despre funcții legate de aceste activități, potrivit sursei citate.

70.000 DE POSTURI DESFIINȚATE ÎN SECTORUL TECH

IBM a publicat miercuri o cifră de afaceri ușor mai mare decât cea așteptată pe trimestrul patru și un profit net conform previziunilor analiștilor.

În conferința de presă de prezentare a rezultatelor, directorul financiar James Kavanaugh a declarat că este ”prudent” să se anticipeze o creștere în partea de jos a intervalului obișnuit al grupului.

În tranzacții electronice după închiderea Wall Street, IBM a pierdut un pic mai puțin de 2%.

Amazon, Meta, Microsoft și Alphabet (Google) au lansat toate, recent, planuri sociale de mare anvergură, după ce au angajat puternic în timpul pandemiei covid-19, pentru a răspunde unei cereri mari de servicii digitale.

Twitter a făcut la rândul său concedieri importante.

În total, peste 70.000 de locuri de muncă au fost desființate de la sfârșitul anului trecut și până la începutul acestui an în sectorul tehnologiei americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
locuri de munca