Încă un angajat Apple este acuzat că a furat secrete comerciale

Încă un angajat Apple este acuzat că a furat secrete comerciale
scris 4 feb 2019

FBI a acuzat oficial un angajat Apple de origine chineză că a încercat să fure secrete comerciale din cadrul diviziei auto a companiei americane.

Jizhong Chen a fost acuzat oficial de furtul secretelor comerciale pe baza unor acțiuni care datează încă din vara anului trecut, când acesta a fost angajat ca dezvoltator hardware.

Chen a fost unul din cei 5.000 de angajați care au lucrat la divizia auto a celor de la Apple, numită intern “Project Titan”, divizie care operează în secret de mai mulți ani și care dezvoltă tehnologii legate de mașinile autonome.

Acuzatul făcea parte din echipa electrică și a fost unul din cei 1.200 de angajați care a lucrat direct la acest proiect.

Google a depistat mai multe aplicații care promovau escrocherii CITEȘTE ȘI Google a depistat mai multe aplicații care promovau escrocherii

Primul indiciu că Chen ar putea fi spion a venit când mai mulți colegi l-au văzut făcând poze cu telefonul în zona în care lucra. Apoi, acesta a fost prins făcând backup pe un computer personal.

Echipa de securitate a celor de la Apple a găsit în posesia lui Chen peste 2.000 de documente confidențiale, inclusiv manuale, diverse scheme și diagrame tehnice.

Alte câteva sute de fotografii, făcute în perioada iunie - decembrie 2018, cu informații afișate pe ecranele computerelor din cadrul proiectului la care lucra au fost găsite pe telefonului acestuia.

Comisia pentru Protecția Datelor avertizează Facebook cu privire la interoperabilitatea celor trei servicii de chat ale companiei CITEȘTE ȘI Comisia pentru Protecția Datelor avertizează Facebook cu privire la interoperabilitatea celor trei servicii de chat ale companiei

Asemenea unui film cu spioni, Jizhong Chen a fost arestat de FBI chiar cu o zi înainte de a zbura în China. Acesta poate fi comandat la 10 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

Chen este al doilea angajat Apple acuzat în ultimele șapte lui că a încercat să fure secrete comerciale.

Evenimentul vine într-o perioadă de tensiuni comerciale între Statele Unite și China, chinezii fiind acuzați, printre altele, că încearcă să fure proprietatea intelectuală a marilor companii americane de tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china
spionaj