Instagram a început să verifice vârsta oamenilor

Instagram a început să verifice vârsta oamenilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 iun 2022

Un nou instrument, care folosește inteligența artificială pentru a verifica vârsta oamenilor, este testat în prezent de Instagram.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mod oficial, vârsta minimă pentru crearea unui cont și folosirea Instagram este de 13 ani, însă, pentru că-i folosește scopurilor de creștere și financiare, compania deținută de Meta nu a făcut prea multe eforturi pentru impune această politică.

După mai multe controverse și discuții inclusiv în Congresul Statelor Unite, Instagram a început să facă unele eforturi în acest sens. Acum, se cere confirmarea vârstei în momentul în care adolescenții încearcă să-și schimbe data nașterii, pentru a părea că au peste 18 ani.

Meta, Microsoft și alți giganți tehnologici dezvoltă standarde pentru metavers CITEȘTE ȘI Meta, Microsoft și alți giganți tehnologici dezvoltă standarde pentru metavers

Vârsta se verifica prin upload-ul unei copii digitale a unui act de identitate și se coroborează prin cereri de confirmare trimise către trei urmăritori care sunt la rândul lor urmăriți de persoana verificată.

Însă, acum, Instagram testează verificarea automată a vârstei cu un instrument bazat pe AI, dezvoltat de o companie terță, numită Yoti.

Yoti are contracte cu mai multe instituții guvernamentale din țări precum Marea Britanie și Germania, iar instrumentul oferit folosește învățarea mecanică ce estimează vârsta pe baza anumitor „semnale”.

Problema este că, la fel ca în cazul celor mai multe sisteme bazate pe învățarea mecanică, există o anumită părtinire și o marjă relativă de eroare, datorate faptului că antrenarea acestora sisteme s-a făcut multă vreme doar cu bărbați albi.

Instrumentul este mai puțin precis când vine vorba de femei, tineri sub 24 de ani și persoane de culoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
ai