Instagram funcționează și fără conexiune la internet

Instagram funcționează și fără conexiune la internet
scris 19 apr 2017

Facebook a anunțat în cadrul conferinței F8 că Instagram va oferi suport offline pentru folosirea aplicației și atunci când nu este disponibilă o conexiune la internet.

Noua facilitate, care va oferi acces atunci când nu există o conexiune la internet la conținutul încărcat anterior, este disponibilă pe telefoanele cu Android, urmând să fie lansată și pe iPhone la o dată ulterioară.

Utilizatorii vor putea viziona imaginile și filmările încărcate deja de aplicație atunci când nu sunt conectați la internet. De asemenea, aceștia vor putea comenta, da like și folosi offline alte opțiuni ale aplicației, urmând ca Instagram să realizeze automat aceste comenzi în momentul în care va fi conectată la internet.

Practic, Instagram va împrumuta ideea de „cache” de la browser-ul web, salvând local conținutul pentru ca acesta să fie accesibil indiferent de disponibilitatea unei conexiuni le internet.

Mai multe aplicații Apple pentru iOS și macOS au devenit gratuite CITEȘTE ȘI Mai multe aplicații Apple pentru iOS și macOS au devenit gratuite

Scopul celor de la Facebook este creșterea popularității Instagram în țările în care conexiunea la internet este o problemă în anumite regiuni. Știind de suportul offline, utilizatorii vor accesa aplicația și atunci când nu sunt conectați, ceea ce va duce la o creștere a utilizării acesteia.

Tocmai de acea a fost ales Android pentru lansarea noii facilități. Telefoanele cu acest sistem de operare sunt preferate în multe țări datorită prețurilor de achiziție mai mici. De altfel, lansarea pe aceasta platformă a dus la creșterea accelerată a numărului de utilizatori Instagram.

Până în 2012, când Instagram era disponibil doar pe iOS, numărul utilizatorilor era de aproximativ 30 de milioane. În 4 ani de când a fost lansată pe Android aceasta a crescut la 600 de milioane de utilizatori activi pe zi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
instagram