Intel a lansat primul său procesor care utilizează inteligența artificială

Intel a lansat primul său procesor care utilizează inteligența artificială
scris 21 aug 2019

Intel a lansat marți primul său procesor care utilizează inteligența artificială, acesta fiind destinat centrelor mari de computere, transmite Reuters.

Cipul, dezvoltat la un centru Intel din Haifa, Israel, este cunoscut ca Nervana NNP-T sau Springhill și este bazat pe un procesor Ice Lake de 10 nanometri care îi va permite să reziste la un volum mare de date folosind un nivel scăzut de energie, scrie News.ro.

Intel a anunțat că primul său produs de inteligență artificială survine în urma unor investiții de peste 120 de milioane de dolari în trei startup-uri din Israel cu operațiuni în acest domeniu.

Huawei va cheltui mai mult cu producția de echipamente, pentru a asigura continuitatea livrărilor; posturile ineficiente vor fi eliminate CITEȘTE ȘI Huawei va cheltui mai mult cu producția de echipamente, pentru a asigura continuitatea livrărilor; posturile ineficiente vor fi eliminate

”Pentru a ajunge în viitor la o situație de ”inteligență artificială omniprezentă”, trebuie să putem asigura generarea unei cantități uriașe de date și ca organizațiile să fie echipate cu ceea ce au nevoie pentru a utiliza datele respective și să le proceseze acolo unde sunt colectate”, a declarat Naveen Rao, director general al grupului pentru produse de inteligență artificiale al Intel.

Noul cip va ajuta procesoarele Intel Xeon utilizate de companiile mari, în condițiile creșterii nevoii pentru calcule complicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
procesor