Intel vrea subvenții de 10 miliarde euro de la guvernul german, pentru viitoarea fabrică de procesoare

Intel vrea subvenții de 10 miliarde euro de la guvernul german, pentru viitoarea fabrică de procesoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Intel ar vrea subvenții totale de 10 miliarde euro din partea guvernului german, cu trei miliarde peste suma deja agreată, pentru a construi o mega-fabrică de cip-uri la Magdeburg, scrie publicația Handelsblatt, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Intel a anunțat în martie 2022 că va construi o mega-fabrică de microprocesoare în Germania, cu investiții totale de 17 miliarde euro și obținuse subvenții de 6,8 miliarde euro de la autoritățile din Germania, scrie Hotnews.ro.

Undă verde - BERD devine acționar minoritar al Euroins România, aflată într-un moment de conflict cu ASF CITEȘTE ȘI Undă verde - BERD devine acționar minoritar al Euroins România, aflată într-un moment de conflict cu ASF

Sursele spun că, dat fiind că au crescut costurile cu energia, dar și fiindcă Intel va folosi tehnologii mai avansate la această nouă fabrică, subvențiile totale solicitate de Intel sunt de 10 miliarde euro.

Costurile totale ale investiției sunt estimate a crește de la 17 miliarde, la 20 miliarde euro și Intel vrea ca subvențiile să le acopere.

Comisia Europeană vrea ca în țările membre să existe producție de cip-uri, astfel încât companiile să nu mai depindă total de Asia. Stabilirea unor baze de producție va fi costisitoare însă și pentru statele ce vor găzdui fabricile, după cum arată cazul Intel.

Producția ar trebui să înceapă cel devreme în 2027, dar sunt posibile amânări. Oficiali ai companiei spuneau în ianuarie că sunt tot mai mari provocările geopolitice, a scăzut cererea de semiconductori și inflația și recesiunea răvășesc economia globală.

Intel estima că investițiile vor crea în total 13.000 de locuri de muncă în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
procesoare