Internetul a fost oprit intenționat de cel puțin 196 de ori anul trecut în întreaga lume

Internetul a fost oprit intenționat de cel puțin 196 de ori anul trecut în întreaga lume
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2024

Strategia unor guverne de a încerca să țină oamenii în frâu prin oprirea funcționării internetului sau a anumitor site-uri a continuat și în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, au fost numărate 196 de blocări majore ale conexiunilor la internet în 25 de țări, conform unui studiu făcut de Top10VPN.

Aceste manevre, folosite frecvent de guvernele din anumite țări, au cumulat anul trecut 79.238 de ore. Vreme de 25.535 de ore a fost oprit complet internetul, iar blocarea parțială a platformelor sociale a cumulat 53.703 de ore.

Google lucrează la o versiune contracost a chatbot-ului Bard CITEȘTE ȘI Google lucrează la o versiune contracost a chatbot-ului Bard

În total, 747 de milioane de oameni au avut de suferit, la nivel global, de pe urma opririlor intenționate ale internetului.

Pierderile economice cauzate de oprirea internetului anul trecut sunt estimate a fi de peste 9 miliarde de dolari.

Țara cea mai afectată de oprirea internetului este, de departe, Rusia, urmată de Etiopia și Iran. Cea mai lungă perioadă fără internet a fost de peste 5.000 de ore și a fost observată în India.

Cea mai frecvent blocată platformă online a fost X, care a însumat 10.683 de ore în care utilizatorilor li s-a blocat accesul.

În general, guvernele care folosesc aceste practici sunt asociate cu încălcarea drepturilor omului și restricționarea libertăților civile.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
guverne
rusia
restricții