Mark Zuckerberg exclude interzicerea publicității politice pe Facebook

Mark Zuckerberg exclude interzicerea publicității politice pe Facebook
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2019

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat că nu crede că este corect ca într-o democrație o companie să cenzureze politicieni sau informații, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Zuckerberg a ținut un discurs la Washington DC după săptămâni de critici legate de decizia Facebook de a nu interzice publicitatea politică care conține afirmații false, scrie News.ro.

El a adăugat că a luat în considerare interzicerea tuturor reclamelor politice pe platformele sale.

Yahoo! închide grupurile de discuții CITEȘTE ȘI Yahoo! închide grupurile de discuții

Zuckerberg a adăugat că crede că această măsură ar favoriza politicienii în funcție și pe cei despre care presa alege să scrie.

Chiar dacă ar fi susținut această idee, nu era clar unde ar fi trebuit să fie trasă o linie, a arătat acesta. În schimb, a spus Zuckerberg, a decis că Facebook ar trebui să fie ”de partea unei exprimări mai mari”.

”Ne aflăm la o altă răscruce. Putem fie să continuăm, să susținem libertatea de expresie, să îi înțelegem defectele dar să credem că lungul drum către un progres mai mare necesită confruntarea de idei care ne provoacă. Sau putem decide că acest cost este numai temporar. Viitorul depinde de noi toți”, a spus Zuckerberg.

Acesta a spus că ”în acest moment critic trebuie să fim uniți pentru libertatea de expresie”.

Discursul a fost susținut la Georgetown University din Washington DC, după care audiența a fost invitată să pună  întrebări. Cu toate acestea, secțiunea de întrebări și răspunsuri nu a fost transmisă public.

Evenimentul a avut loc la trei zile după ce s-a aflat că începând din luna iulie șeful Facebook a găzduit cine private la mai multe dintre locuințele sale, la care a invitat jurnaști conservatori, comentatori și cel puțin un politician republican. Aceste evenimente sociale au urmat afirmațiilor potrivit cărora Facebook a fost părtinitoare împotriva dreptei.

Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G în banda de frecvențe de 900 MHz CITEȘTE ȘI Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G în banda de frecvențe de 900 MHz

Facebook a fost atacată recent de stânga, de doi candidați importanți în campania de nominalizare pentru candidatura în alegerile prezidențiale din 2020.

Săptămâna trecută, Elizabeth Warren a plătit o reclamă înșelătoare intenționat, pe platforma Facebook, care afirma că Mark Zuckerberg l-a susținut personal pe Donald Trump pentru realegere.

Warren a declarat că a făcut acest lucru intenționat, pentru a protesta față de decizia companiei de a permite politicienilor să publice reclame care conțin ”minciuni cunoscute”.

”Când profitul este pus înaintea protejării democrației, Facebook alege profitul”, a afirmat Warren.

Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden a criticat anterior compania pentru că a refuzat să elimine un video publicat de campania pentru realegerea lui Donald trump ca președinte, care a promovat o teorie a conspirației referitoare la fostul videpreședinte american și la fiul acestuia.

Zuckerberg a fost criticat recent și de companii din Silicon Valley.

Miercuri, directorul general al Salesforce, Marc Benioff, a descris Facebook va fiind ”noile țigări – dă dependență, este rea pentru noi, iar copiii noștri sunt atrași de ea”. El a adăugat că Facebook ar trebui să fie divizată pentru a preveni să adune atât de multe date de la populație.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a criticat la rândul să Facebook pentru că permite ca datele personale ale oamenilor să fie adunate și folosite împotriva lor. Cook a sugerat și că planurile Facebook referitoare la crearea unei criptomonede depășesc granița unde ar trebui să opereze o companie privată.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mark zuckerberg