Meta nu mai vrea să plătească pentru știri

Meta nu mai vrea să plătească pentru știri
scris 29 iul 2022

Publicațiile din Statele Unite vor rămâne fără banii pe care Meta îi plătește pentru conținutul care apare în secțiunea dedicată știrilor din Facebook.

Vreme de trei ani, începând cu 2019, aproximativ 50 dintre cele mai mari publicații din Statele Unite au avut un acord cu Meta/Facebook prin care platforma socială plătea pentru preluarea știrilor.

Acum, când a decis că produsele sale trebuie să fie mai mult ca TikTok, Meta nu mai vrea să prelungească înțelegerea și nu va mai plăti bani pentru știrile care apar în secțiunea special dedicată acestora.

Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe CITEȘTE ȘI Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe

Axios estimează că Meta a plătit pentru știri 105 milioane de dolari în acești trei ani, plus alți 90 de milioane de dolari pentru știri în format video - este vorba doar de Statele Unite.

Conform acelorași surse, New York Times ar fi primit peste 20 de milioane de dolari, Wall Street Journal peste 10 milioane de dolari, iar CNN în jur de 3 milioane de dolari, printre alții.

Conform datelor Meta, în cursul anului trecut doar 1 din 25 de postări de pe Facebook era o știre, restul fiind conținut generat de utilizatori. În acest context și în climatul global actual, pentru gigantul american are sens să nu mai cheltuiască bani pe știri.

Rămâne de văzut când și dacă Meta va proceda la fel și în alte regiuni, cânt contractele actuale vor ajunge la finalul perioadei vizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
știri