Microsoft lansează o nouă versiune de Windows 10

Microsoft lansează o nouă versiune de Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 aug 2017

Microsoft a prezentat oficial o versiune nouă a sistemului de operare Windows 10, creată special pentru servere și calculatoare cu dotări tehnice foarte pretențioase.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Windows 10 Pro for Workstations este cea mai nouă variantă de Windows 10 oferită de Microsoft. Aceasta a fost creată pentru a putea fi folosită pe sisteme cu foarte multă memorie RAM și procesoare, cum este cazul serverelor.

Această nouă versiune de Windows 10 se diferențiază de variantele standard dedicate utilizatorilor obișnuiți prin patru tehnologii implementate special pentru sistemele cu dotări tehnice extraordinare.

În primul rând, Windows 10 Pro for Workstations folosește Resilient File System, un sistem de fișiere care merge mai bine cu soluțiile de stocare de capacitate mare și oferă protecție mai bună împotriva erorilor care pot corupe datele.

VIDEO Facebook va avea o secțiune dedicată conținutului video exclusiv CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook va avea o secțiune dedicată conținutului video exclusiv

Apoi, Windows 10 Pro for Workstations suportă memoriile non-volatile (NVDIMM-N). Aceste memorii, pe lângă faptul că oferă viteze foarte mari de citire și scriere, permit accesarea datelor stocate chiar și când sistemul este oprit.

O altă deosebire esențială față de versiunile standard de Windows 10 este suportul pentru tehnologia SMB Direct. Aceasta facilitează operarea la o latență mică a plăcii de rețea și cu mai puțin consum de procesor. În acest fel, rețele de mari viteză sunt ajutate să-și atingă potențialul.

În fine, Windows 10 Pro for Workstations oferă un suport hardware extins. Vor putea fi folosite procesoare de servere precum Intel Xeon sau AMD Opteron. Sistemul de operare va recunoaște până la patru procesoare fizice și 6 TB de memorie RAM.

Windows 10 Pro for Workstations va fi disponibil în toamnă, când va fi lansat și un nou update pentru versiunile obișnuite de Windows 10, numit Creators Update.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10